ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in het Lake District

Het in het Engelse graafschap Cumbria gelegen Lake District is ook een fenomeen. Maar liefst zestien grote meren (en een flink aantal kleintjes) tref je aan in dit nationale park in het noordwesten van Engeland.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
lakedistrict

Deze langwerpige meren bezoek je niet vanwege het weer; het is er overwegend koel en regenachtig. Hier kom je toch vooral voor die grootse omgeving. Het is een bergachtig, ruw gebied waarin uitersten elkaar afwisselen. Zo bevindt zich hier het hoogste punt (de top van de Scafell Pike, 978m hoog) alsmede het laagste punt (het meer Wastwater, 79m diep) van Engeland.

Lake Windermere is met bijna 15 km2 het grootste en bekendste meer in het district en een populaire toeristische plek. Op het gebied van watersport valt hier van alles te doen. Van vissen, roeien en waterskiën tot een tocht over het meer met een stoomjacht.

Wandelingen in Lake District

Het bergachtige landschap nodigt natuurlijk uit tot wandelingen of trektochten. Het aanbod op dat gebied is dan ook groot. De Cumbria Way is veruit de bekendste route. De doorgaande trektocht van ruim 100 kilometer voert je door indrukwekkende valleien. Wie hiervoor geen week wil uittrekken, heeft de mogelijkheid om een deel van deze bijzondere route af te leggen.

Het deel tussen Coniston en Keswick bijvoorbeeld is het meest spectaculaire deel van de route. Ook de afgelegen Stakes Pass, die de Langdale en Borrowdale-valleien verbindt, is indrukwekkend mooi. Vanwege het grillige, robuuste karakter van het landschap zijn sommige wandelroutes ongeschikt voor ongeoefende wandelaars.

0002 lake district
Klik op het tentje voor informatie over de camping
Camping Castlerigg Hall Camping The Quiet Site The Ullswater Car. & Cp. and Marine Park Camping Lowther Holiday Park Skelwith Fold Caravan Park Camping Park Coppice Camp. and Carav. Club Site Windermere Park Cliffe

Praat mee

Praat mee: Kamperen in het Lake District

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht