ACSI FreeLife

Menu

6 verrassingen in Zuid-Engeland

Engeland is meer dan Londen. En dat ontdek je wanneer je deze zes plekken bezoekt in het zuiden van het land. Wij hebben er alvast campings bij gezocht.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
zuid engeland

Op naar onze Zuid-Engeland deze zomer! Want dan heb je natuurlijk de minste kans op regen.

6 steden in Zuid-Engeland

1

Rye

Het vroegere smokkelaarsnest Rye lag ooit aan zee. De verzanding van de baai isoleerde het stadje en ook de modernisering vertraagde er. Veel middeleeuwse vakwerkhuizen hebben de tand des tijds goed doorstaan. Beslist bezienswaardig is de Mermaid Street met heel aparte namen van de huizen. Vrouwen kunnen hier hun hoge hakken beter op de camping laten want je loopt er op kinderkopjes.

Campingtip: Hastings Touring Park 
Kampeerdersbeoordeling: 7,3

2

Sissinghurst

Achttien mijl ten noorden van Rye ligt Sissinghurst Castle. De zogeheten tuinkamers zijn in de jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd door de schrijfster Vita Sackville-West en haar man Harold. Heel beroemd is de ‘witte tuin’ met uitsluitend wit bloeiende bomen en planten en zicht op het karakteristieke torengebouw met zijn twee torens.

Campingtip: Camping Tanner Farm Park 
Kampeerdersbeoordeling: 8,5

3

Portsmouth

In de historische havenbuurt van de stad Portsmouthverdiepen bezoekers zich in vijfhonderd jaar geschiedenis van de Britse marine. Heel indrukwekkend is de historische driemaster Her Majesty Victory, het vlaggenschip van admiraal Nelson die in 1805 de vloot van Napoleon overwon.

Campingtip: Southsea Holiday & Leisure Park
Kampeerdersbeoordeling: 5,9

4

Stourhead

Dit landgoed in Wiltshire uit de achttiende eeuw is een prototype van de Engelse landschapstuin. Rond een kunstmatig meer liggen kleine tempels en metershoge soms wel meer dan honderd jaar oude rododendrons. Het landhuis zelf is met zijn bibliotheek ook bezienswaardig. Campers mogen hier ’s nachts blijven staan.

Campingtip: Southsea Batcombe Vale Campsite
Kampeerdersbeoordeling: 7,7

5

Lyme Regis

Dit vissersdorp en populair badplaatsje ligt aan de Jurassic Coast die vernoemd is naar de vele bijzondere fossielen die er worden gevonden. In 1811 is er op het strand het skelet van een Plesiosauria, die je naast andere vondsten in het museum kunt bekijken. Vanaf de parkeerplaats in Pound Street kun je een mooie wandeling maken naar de promenade met haar imposante havenmuur.

Campingtip: Hook Farm Caravan and Camping Park
Kampeerdersbeoordeling: 8,9

6

St Michael’s Mount

Dit getijdeneiland lijkt op het Franse Mont Saint Michel. Bij laag water kun je er over een voetpad naartoe lopen en bij vloed neem je de veerboot. Het bergkapelletje uit de vijftiende eeuw en de mediterrane tuin aan de oostzijde van het eiland zijn de highlights van een bezoek. Na terugkeer kun je het eiland nog eens vanaf de parkeerplaats bekijken (overnachten is daar niet toegestaan).

Campingtip: Kennegy Cove Holiday Park 
Kampeerdersbeoordeling: 8,2

Foto’s en tekst: MPS, Dominic Vierneisel, Anne Mandel

Praat mee

Praat mee: 6 verrassingen in Zuid-Engeland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht