ACSI FreeLife

Menu

Zes wintercampings in Sauerland

Wintersport? Hartstikke leuk, maar soms zo’n eind reizen. En dat terwijl je een sneeuwzekere wintersportbestemming gewoon om de hoek kunt vinden.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De ‘Wintersportarena Sauerland’ is het grootste wintersportcentrum van Duitsland ten noorden van de Alpen. Dankzij sneeuwkanonnen is er altijd sneeuw. ACSI FreeLife testte zes wintercampings in Sauerland en kwam heel tevreden thuis.

6 keer winterkamperen in Sauerland

1

Vlak bij de Hanzestad Brilon heeft de Duits-Nederlandse familie Terhardt een vakantiepark opgezet. Het ligt direct aan de Rothaarsteig, wat de droom van elke wandelaar is. Ook wintersporters komen aan hun trekken, want de sleeplift van de Poppenberg (605 meter) ligt op een paar minuten van de camping.

2

Knaus Campingpark Hennesee ligt midden in het Hochsauerland, tussen de natuurgebieden van Homert en het Arnsberger Wald. Langs de oever van het meer kan je fietsen of wandelen. De camping heeft een uitgebreid aanbod aan luxe zaken. Zoals een supermarkt met een ruim aanbod en een gezellig café-restaurant met bistro. Het verwarmde binnenzwembad met sauna, saunatuin en solarium is het hele jaar geopend.

3

Deze camping ligt aan het gelijk-namige riviertje – Vossmecke. Die stroomt langs de camping en biedt vooral aan kleine kinderen plek om ’s zomers heerlijk in het water te spelen. Het terrein ligt op 650 meter hoogte en grenst direct aan een beschermd natuurgebied. Twee kilometer verderop is een meer waar ook gezwommen kan worden.

4

De Opperland Camping verleidt zijn gasten met de uitspraak: “rust en natuur in het hart van een topregio”. Plus een fraai uitzicht, want de terrassen zijn aangelegd op een heuvel aan de dorpsrand van het 350 zielen tellende dorp Medebach-Deifeld.
Op de camping zijn de straten verhard en ’s avonds verlicht. Alle plaatsen hebben hun eigen aansluiting voor stroom, water en afvalwater.

5

Campingpark Hochsauerland ligt direct aan de skiliftcarrousel Winterberg. De eigen vierzits stoeltjeslift brengt gasten rechtstreeks naar het hart van het skigebied.
Net als negentig procent van het hele skigebied is natuurlijk ook de piste naar de camping voorzien van sneeuwkanonnen, en daarom kun je zelfs in maart nog tot voor de deur skiën.

6

Camping Winterberg ligt halverwege Winterberg en de Kahler Asten, de hoogste berg van het Sauerland. Een ideale plek, want hier is ook de bobslee- en rodelbaan, de zomerrodelbaan, de langlaufloipe en het Skikarussell alpine skigebied. En dan hebben we het nog niet eens over het grote netwerk aan wandelpaden en mountainbikeroutes.

Alles over wintersport dichtbij lees je in ACSI FreeLife 1-2016. In onze special over dicht bij kamperen staan deze campings uitgebreid beschreven en alle tips over wintersport en bezienswaardigheden in Sauerland. Bestel hem hier!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Zes wintercampings in Sauerland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation