ACSI FreeLife

Menu

Wijnfestijn in Winningen

Winningen, een Duits stadje aan de Moezel, staat jaarlijks in de laatste week van augustus in het teken van een groots wijnfeest. Het oudste van Duitsland, zoals ze het zelf trots noemen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Wijn in Winningen

Winningen staat bekend als een van de charmantste dorpen van Duitsland. Je vindt de plek op zo’n drie uur rijden van Utrecht, net onder Koblenz aan de Moezel.

Uitvalsbasis

Voor zo’n klein dorp met slechts 2.500 inwoners is het wijnfeest dat hier ieder jaar plaatsvindt groots. ACSI FreeLife nam er een kijkje en proefde natuurlijk ook enkele wijnen. In ACSI FreeLife 4-2016 lees je bijvoorbeeld dat het nabijgelegen schiereiland Ziehfurt, midden in de Moezel, alleen gebruikt wordt voor kamperen. Een bijzondere uitvalsbasis voor een bezoekje aan het wijnfestijn.

Wijnfeest in Winningen

Een wandelpad voert langs de Moezel naar het stadscentrum. Bij de aanlegplaats van de Köln-Düsseldorfer excursieboot stromen de toeristen van boord. Allemaal op weg naar het wijnfeest. Al van verre horen we de blaaskapellen uitnodigend spelen. En dan zijn we er. Overal staan kraampjes met heerlijke hapjes en natuurlijk oneindig veel wijnstalletjes. We worden betoverd door de romantische, met vlaggen en guirlandes versierde steegjes rondom de fontein van de wijnheks en in alle gelegenheden hangt een feestelijke stemming.

Wie op de fiets komt heeft ongetwijfeld flinke dorst en zal een groot glas wijn niet laten schieten. Vooral de Winninger rieslingwijnen hebben een goede reputatie vanwege de vele onderscheidingen die ze kregen.

Meer weten over het wijnfestijn in Winningen en de kampeermogelijkheden rondom? Koop dan ACSI FreeLife 4-2016 en lees er alles over.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wijnfestijn in Winningen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht