ACSI FreeLife

Menu

Wandelen langs bloesem in de Palts

De zachte krachten overwinnen. Aan de Duitse Wijnstraat in de Palts gaat in maart het amandelbloesemseizoen van start.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het is dus tijd om de wandelschoenen in de camper of caravan te leggen en op pad te gaan.

Amandelbloesemseizoen

Wat een weerbericht. De winter laat nog een keer zijn tanden zien en bedekt heel Duitsland met modder en sneeuw. Heel Duitsland? Nee. Eén streek vormt daarbij steeds de rozerode uitzondering. Aan de Duitse Wijnstraat in de Palts gaat soms al begin maart het amandelbloesemseizoen van start.

Door het Mediterrane klimaat is het mogelijk om zes weken lang een voorjaarsgevoel te hebben en te genieten van bloesempracht in plaats van te zijn overgeleverd aan sneeuwstormen en ijzel.

Palts: Een belevenis voor alle zintuigen

Dus leg je rugzak en wandelschoenen in je camper of caravan en ga op pad. En nu eens niet naar de Alpen, waar skiërs voor de laatste keer de eeuwige sneeuw af suizen. Deze keer gaan we naar de Duitse Wijnstraat.

Een reis naar de Palts die getooid is met amandelbloesem is een belevenis voor alle zintuigen. Overal groeit en bloeit het, de zee van rozerode bloesem straalt je in het zachte voorjaarszonnetje tegemoet en een lichte amandelboomgeur vervult de lucht.

Dat inspireert. De hele streek maakt zich op voor het amandelbloesemseizoen. Vrolijke feesten, culinaire geneugten rondom de amandel en leuke uitstapjes brengen weer glans in de ogen van iedereen die de winter meer dan zat is.

Bovendien openen de wijnboeren hun deuren en nodigen gasten uit om de wijn uit het nieuwe wijnjaar te proeven. Dat zijn prima plaatsen om onderweg een pauze te houden

Langeafstandswandelroute

Maar eerst staat er een wandeling op het programma. En wat is er nu geschikter voor deze rozerode opmaat voor het voorjaar dan het Paltser amandelpad?

Deze 78 kilometer lange langeafstandswandelroute met keurmerk loopt van Bad Dürkheim door het Paltser wijnlandschap tot Schweigen-Rechtenbach in het zuiden van de Palts bij de Franse grens. Dus van de gigantische wijnton tot de Duitse wijnpoort.

Op deze route stijgen de wandelaars tot 1102 meter en dalen ze 1190 meter. Een goede wandelaar zal er 26 uur voor nodig hebben. Verdwalen is haast niet mogelijk. Je hoeft alleen maar de amandelbloesem op de bordjes te volgen.

Gelukkig lopen er langs de genoemde hoofdwegen zes wandelroutes, die je zelfs gedeeltelijk met elkaar kunt combineren. In elk geval is het zo makkelijker om er in het voorjaar weer in te komen.

Voor meer informatie over de verschillende amandelbloesemwandelingen en handige reisinformatie over de Palts lees je het januari nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Wandelen langs bloesem in de Palts

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation