ACSI FreeLife

Menu

Tips: wandelen en fietsen in Duitsland

Duitsland is een heerlijk land voor wandel- en fietsliefhebbers. Met ruim 200 schitterende langeafstandsfietsroutes en een wandelpadennetwerk van meer dan 200.000 kilometer leent Duitsland zich uitstekend voor een actieve vakantie.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
wandeleninduitsland

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je fiets- of wandelvakantie in Duitsland? Laat je dan inspireren door tips van insiders!

Fietsgenot

Fietsen is niet alleen gezond en milieuvriendelijk maar ook erg leuk om te doen. Reden genoeg om erop uit te trekken op de fiets. Duitsland is een paradijs voor fietsers. Op de meer dan 200 langeafstandsfietsroutes kan je idyllische wegen door de natuur ontdekken.

Wil je de ideale bestemming vinden voor jouw fietsvakantie in Duitsland? Kijk dan eens op de website van het Duits Verkeersbureau. Op de website vertellen lokale ervaringsdeskundigen over de bijzonderheden van hun streek. Ook vind je er een uitgebreid overzicht van fietsroutes en lees je leuke tips van lokale fietsers. Zo kan je bijvoorbeeld gaan ‘schlemmerradeln’ (fietsen voor fijnproevers). Fiets in een week het Saarland rond en maak kennis met de voortreffelijke keuken.

Wandelplezier

Ook wandelliefhebbers zijn in Duitsland op de juiste plek. Je vindt er gemarkeerde routes met een totale lengte van ca. 200.000 km. Volop keuze dus om te genieten van een mooie wandeling in de prachtige Duitse natuur. Om de keuze gemakkelijker te maken en om inspiratie op de doen kan je de website van het Duits Verkeersbureau bekijken. Hier delen wandelliefhebbers uit verschillende Duitse regio’s hun persoonlijke ervaringen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Eifelsteig-wandelroute? Deze wandelroute gaat dwars door de Eifel langs rotsen en water.

Strenge keuring

De fiets- en wandelroutes in Duitsland zijn aan een strenge keuring onderworpen. In de keuring wordt niet alleen naar de kwaliteit van de route gekeken, maar ook naar het niveau van de voorzieningen onderweg. Sinds een aantal jaren kent de Allgemeine Deutsche Fahrrad-Club e.V. (ADFC) sterren toe aan fietsroutes. Het Deutsche Wanderverband deelt het predikaat ‘Qualitätswanderweg’ uit.

De Altmühtal-Panoramaweg is een voorbeeld van een wandelroute die gecertificeerd is als “Qualitätsweg Wanderbares Deutschland”. De Altmühtal-Panoramaweg is 200 km lang en is in 10 etappes te lopen. Deze afwisselende wandelroute behoort tot de Top Trails van Duitsland. Via de meanders van de rivier Altmühl loop je door romantische valleien en langs steile rotsen en heuvels met jeneverbesstruiken. Kijk hier voor meer kwaliteitswandelroutes in Duitsland.

Kamperen in Duitland? ACSI heeft meer dan 1100 campings geïnspecteerd.

Praat mee

 1. b

  Stel, dat, ik of een ander op het idee zou komen om op de fiets in duitsland op vakantie te gaan, hoe kom je in zo,n ver vreemd land aan kampeeradressen onderweg. Zelf ben ik al een paar uur aan het zoeken naar een site die overzichtskaarten heeft van campings geschikt voor fietsers die een route willen plannen, maar vind alleen dingen voor campers en caravans.

  Reageer
  0
  0
 2. HU
  H van Ulzen

  Het is zoals met zoveel dingen in Nederland het moet geld kosten en je ziet er niets voor terug. Het is en blijft een bodemloze put.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Tips: wandelen en fietsen in Duitsland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht