ACSI FreeLife

Menu

Ruhrtalradweg: Ruhr op de fiets

Ben je nog op zoek naar een actieve kampeerbestemming voor deze zomer? Dichter bij dan je denkt wacht het Ruhrgebied met de verrassende fietsroute de ‘Ruhrtalradweg’. Je volgt de rivier en ontdekt een stukje Duitsland dat een enorme verandering heeft ondergaan.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Waar de rivier ontspringt kun je gewoon door de Ruhr heen fietsen. De rivier is hier nog slechts een smal en enkele centimeters diep stroompje. We beginnen onze fietstocht langs de rivier waaraan het Ruhrgebied, met 5,2 miljoen inwoners een van de dichtstbevolkte gebieden van Europa, zijn naam dankt.

Ruhrtalradweg

Het beginpunt van de Ruhrtalradweg is de bron bij de ‘Ruhrkopf’ in het Rothaargebergte. Hier, in de buurt van Winterberg, begint de 230 kilometer lange Ruhrtalradweg. Kampeerders komen langs deze route niets tekort. Je kunt er neerstrijken op campings en camperplaatsen langs de rivier en daarvandaan net zo ver fietsen als je wil, om vervolgens met bus of trein – of gewoon op de fiets – weer terug te keren.

Industriële monumenten

In 2006 werd deze uitstekend gemarkeerde fietsroute geopend, en sindsdien is hij populair geworden. Ook wij verheugen ons op de enorme diversiteit langs de route: idyllische dorpjes en levendige steden, schilderachtige landschappen met stuwmeren en monumenten uit de industriële geschiedenis. Dat alles vinden we tussen het Hochsauerland en Duisburg, de grootste binnenhaven van Europa.

Aan beide kanten van de 220 kilometer lange Ruhr valt voor alle leeftijden genoeg te beleven. De route loopt bergafwaarts, waardoor het verrassingseffect het grootst is. Kilometer na kilometer kunnen we zien hoe het beekje, dat net nog over het fietspad stroomde, geleidelijk verandert in een statige rivier die een heel dal vult.

Langs de route liggen genoeg campings om te overnachten. In het augustus/september nummer van ACSI FreeLife vind je een overzicht van de campings in dit gebied en het volledige reisverhaal.

bestel magazine

 

 

Foto: © RuhrtalRadweg

Praat mee

Praat mee: Ruhrtalradweg: Ruhr op de fiets

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation