ACSI FreeLife

Menu

Met een e-bike door het Berchtesgadener Land

Fietsen in een hoog gebergte. Daar moet je sportief en ontzettend fit voor zijn, toch? Maar het kan ook anders. ACSI FreeLife fietste met een elektrische fiets door het Berchtesgadener Land, en dat bleek een ontspannen ritje!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Onze redacteur bedwong met haar e-bike de Duitse bergen. Toppen van 2000 meter en hellingen van 20 procent en meer zijn hier geen uitzondering. Hoe dat ging, vertelt ze in ACSI FreeLife.

Geen lege accu

“Het voelt als toen ik een kind was en mijn vader me duwde met zijn hand op mijn rug”, schrijft onze testredacteur. De tocht begint met de Thumsee-route rond Bad Reichenhall. Een traject met zeer steile hellingen, maar dat hoeft met een elektrische fiets geen probleem te zijn. De e-bike, van het merk Flyer, bedwingt ook met gemak een fietstocht met een nog hogere moeilijkheidsgraad.

Het Berchtesgardener Land heeft als eerste regio in Duitsland een goede infrastructuur voor fietsers met een elektrische fiets. Daartoe behoren inmiddels zeven fietsverhuurstations en vier verhuur- en accuwisselstations. Daarnaast zijn er nog tien stations voor het wisselen van je accu. Je levert een lege accu in, en krijgt weer een volle terug. Zo sta je dus nooit met een lege accu.

De alm op

Breng ook zeker een bezoekje aan de gondelbaan Hochschwarzeck. Hier krijg je een bijzondere service: tijdens het opladen van je accu kun je met de gondel de alm op. E-bikes kun je in het Berchtesgadener Land vanaf € 15,- per dag huren. Je kunt ook kiezen voor een elektrische mountainbike (vanaf € 20,- per dag). Kijk voor informatie over de deelnemende verhuur- en wisselstations, arrangementen, tourtips, Flyer-events etc.) vind je op Movelo.com.

Ben je benieuwd naar alle ervaringen van onze testredacteur? Lees dan ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016. Hier vind je ook een overzicht van alle campings en camperplaatsen in het Berchtesgadener land en krijg je dankzij de indrukwekkende foto’s een goede indruk van het landschap.

bestel magazine

Praat mee

 1. wM
  willem Mestrom

  Hallo. Waar kan ik E bikes huren in Berchtesgaden. Heeft imend een E-mail adres of een link naar een winkle oid. Bijvoorbaad dank. Willem en Gina

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Met een e-bike door het Berchtesgadener Land

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation