ACSI FreeLife

Menu

Met de camper over de Duitse Alpenroute

Wil jij rustig genieten van de Duitse Alpenroute? Plan dan maar gerust een week of drie vrij. Op deze 450 kilometer lange route vind je onder meer 25 burchten, kastelen en kloosters. Een verslag van een afwisselende tocht per camper.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

We rijden de 450 kilometer lange Duitse Alpenroute van Lindau aan het Bodenmeer tot het Koningsmeer bij Berchtesgaden. De route voert ons over rijkswegen en binnenwegen langs de mooiste delen van Allgäu en Opper-Beieren.

Alpenmeer

Wil je de Duitse Alpentour rustig beginnen? Zoek dan in de buurt van Slot Hohenschwangau een plaatsje op het terras van restaurant Alpenrose waar je een mooi uitzicht hebt op het Alpenmeer.

Op een zonnige dag is het druk langs de oever van het Alpenmeer. Er zijn veel bezoekers, ook uit het Verre Oosten. Iedereen maakt een selfie. Degenen die echt cool zijn hebben een selfie-stick aan hun mobiele telefoon bevestigd. Het biedt een boeiend schouwspel. De selfie-stick bevestigen, je geliefde wat naar je toetrekken, checken of alles goed in beeld is en dan klik op de remote release drukken. En daarna weer verder.

Hohen Schloss

Inmiddels zijn we aangekomen in Füssen. Het stadje heeft een prachtig historisch centrum. Tussen de huizen en voetgangerszones in zie je de toren van het Hohen Schloss, die hoog boven de oude stad uittorent. Het imposante benedictijnenklooster St. Mang ligt in het centrum en huisvest tegenwoordig niet alleen het gemeentehuis, maar ook een interessant museum en een paar tentoonstellingsruimtes.

Langs de Duitse Alpenroute vind je meer dan genoeg camperplaatsen, maar vaak staan ze wel vol. Alleen al in de omgeving van Füssen vind je vijf camperplaatsen, waarvan één met plaats voor 120 campers. En toch zijn ’s avonds alle plaatsen bezet, althans in het hoogseizoen. Er is dan maar één remedie, vroeg aankomen en 2 of 3 dagen blijven staan.

Fietsen

Dat betekent wel dat je de fietsen maar beter tevoorschijn kunt halen. De vele fietspaden in deze regio bieden prachtige uitzichten. Vandaag zijn we van Füssen naar Königsschlössern gefietst en morgen willen we een tocht rond het Forggenmeer maken. Je kunt lunchen in een van de Beierse Wirtshäuser met Biergarten of ’s middags koffiedrinken en Zwetschgendatschi (een soort pruimentaart) eten op een terras aan het Forggenmeer.

Witte Vloot

Wie echt wil genieten van de route moet er zeker twee of beter drie weken voor uittrekken. Er is zo veel te doen. Je kunt in Lindau met een boot van de Witte Vloot een tocht over het meer maken, wandelen rondom het plaatsje Lindenberg im Allgäu met uitzicht op de Nagelfluhkette (een bergketen) en in Oberstaufen de Panoramaweg bedwingen. Ook kun je vanuit Garmisch met de kabelbaan naar de top van de Zugspitze, de hoogste bergtop van Duitsland.

De Duitse Alpenroute is enorm afwisselend. Je komt er makkelijke wandelpaden tegen en tal van prachtige landschappen. Ook vind je culturele hotspots zoals de Bedevaartskerk van Wies, de abdij van Ettal en het plaatsje Benediktbeuern. Verder zijn de koningskastelen van Füssen de moeite waard. Daar komen iedere dag duizenden mensen. Voor de bezichtiging heb je geen lange adem nodig. Een gids leid je in 30 minuten rond.

Bron: MPS, Joachim Negwer

Confidental Infomation