ACSI FreeLife

Menu

Langs de Duitse Bodensee

De Bodensee is het derde meer van Europa. Aan de Duitse oever vind je wijnranken en fruitboomgaaden, stadjes en stranden, havens en zeilboten. ACSI FreeLife verkent zo’n zestig kilometer kust, tussen Konstanz en Lindau.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
bodenmeer

De Bodensee (ook wel Meer van Konstanz genoemd) is het op twee na grootste meer in Midden-Europa. Het meer grenst aan drie landen: de langste oever is de Duitse noordoever, de zuidelijke is Zwitsers gebied en dan heb je nog een klein stukje Oostenrijk aan de oostelijke punt.

Genoeg campings aan het water

Het is allang bij kampeerders bekend als een perfect en afwisselend vakantiegebied. Tijdens onze reis kiezen we ervoor het Duitse gedeelte te verkennen. Hier alleen vind je zo’n twintig campings. De meeste daarvan liggen direct aan het water, maar die mogen alleen van Pasen tot aan de herfst geopend zijn.

Tijdens het broedseizoen laat men de oevervogels namelijk liever met rust. Dat geldt niet voor een aantal campings in het binnenland die meer dan tien kilometer van de kust liggen.

Konstanz

We starten onze tour in Konstanz. Deze stad ligt aan de grens met Zwitserland in het noordwesten van het meer. Dichter bij het centrum kan haast niet: in de grootste stad aan de Bodensee rijden wij onze camper de Parkplatz Döbele op, amper een paar passen van de oude binnenstad van Konstanz.

Op het achterste gedeelte kun je met een camper van maximaal acht meter staan, voor maximaal 24 uur. Voor kampeerders met een caravan raden Camping Bruderhofer aan – ook dicht bij het centrum, en alleen door een sportveld gescheiden van de Bodensee.

De weg naar het bruisende stadscentrum voert langs leuke winkeltjes en restaurants. Je komt al gauw bij de haven, langs het historische ‘Konzilgebäude’. Zeilboten varen kriskras over het het meer, en op de oude stoomschepen vergapen toeristen zich aan het panorama van de nog besneeuwde Zwiterse Alpen in de verte. Wat meer sportief aangelegde bezoekers huren een waterfiets of beklimmen in de binnenstad de trappen van de grote basiliek.

Paalhuizenmuseum en nog veel meer

Konstanz is lang niet de enige trekpleister van de Bodensee. Van het paalhuizenmuseum van Unteruhldingen en het ‘eilandstadje’ Lindau tot het Zeppelinmuseum in Friedrichshafen en het oudste nog bewoonde kasteel van Duitsland. Lees het hele verhaal in ACSI FreeLife 2-2018 en je weet precies waar je moet zijn rondom het op twee na grootste meer van Midden-Europa.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Langs de Duitse Bodensee

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht