ACSI FreeLife

Menu

Kamperen op Rügen: rust en ruimte

Kamperen op het Noord-Duitse eiland Rügen biedt rust en ruimte. Op Camping Banzelvitzer Berge is ‘rust’ het toverwoord.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Het is een avontuur om de camping te bereiken. Eenmaal de berg getrotseerd, ben je vrij om een plekje te kiezen op een van de terrassen of velden van deze camping.

Rügen

Steeds meer kampeerders ontdekken Rügen, het eiland in de Oostzee bij Stralsund, met één van de oudste beukenbossen ter wereld, als vakantiebestemming. Eenmaal van de hoofdweg op het eiland afgeslagen rijd je tussen de korenvelden door richting het dorpje Rappin. Via hobbelige kasseien die het oude dorpje doorkruisen en een betonnen tweesporige rijbaan bereik je uiteindelijk de voet van de berg waarop de camping is gelegen.

Halverwege het met stenen bezaaide pad naar boven wappert de groene ACSI-vlag. Voor een auto met caravan kan het een uitdaging zijn om deze berg te bedwingen, maar het is niet onmogelijk, zoals even later te zien is op de kampeervelden.

Rust en ruimte

Eenmaal op de beboste terrassencamping op Rügen word je uitgenodigd je eigen kampeerplek uit te zoeken. Heb je die gevonden, dan kan het inchecken beginnen. ‘Rust en ruimte’ luidt het credo tijdens een kampeervakantie bovenop de berg. Vanaf enkele plaatsen heb je een adembenemend uitzicht op de naastgelegen baai van de Oostzee.

In het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine wordt Camping Banzelvitzer Berge uitgebreid onder de loep genomen. Je leest ervaringen die kampeerders hebben achter gelaten op de website Eurocampings.eu en vindt er beoordelingen in cijfers van verschillende voorzieningen zoals bijvoorbeeld eten en drinken en sportfaciliteiten.

bestel magazine

 

 

Confidental Infomation