ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij de meren in Beieren

Zeilboten doorkruisen het turkooizen water en op stranden liggen vakantiegangers te zonnen. Je zou zweren dat je in Zuid-Europa bent aanbeland. Niets is minder waar. Voor een artikel in ACSI FreeLife 1-2017 reisden we af naar de Beierse meren in Duitsland.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
beierse meren

Ook wel de Duitse Méditerranée genoemd. Net onder München vind je deze mediterrane pracht. Het Opper-Beierse Vijfmerenland, met als grootste water de Starnberger See. Verder horen ook de Ammersee, de Pilsensee, de Wörthsee en de Wesslinger See bij dit gebied. Iets meer naar het zuiden, dichtbij de Alpen, ligt het Blauwe Land met de Kochel-, de Rieg- en Staffelsee. De streek trekt niet alleen watersportliefhebbers maar ook wandelaars en fietsers.

Fietsen in Beieren

De vlakke wegen rondom de meren zijn geschikt voor de minder getrainde vakantiegangers en op de berg- en mountainbikeroutes kunnen actieve sporters hun hart ophalen. Ook voor de liefhebbers van cultuur en geschiedenis is er genoeg te ontdekken. Zo trekt de berg de Herzogstand, boven de Walchensee, veel toeristen. Net als de plek in de Starnberger See waar koning Lodewijk de 2e van Beieren jammerlijk aan zijn einde kwam doordat hij in het meer verdronk.

Campings in Opper-Beieren

In dit deel van Opper-Beieren vind je campings die opgaan in de natuur. De meeste campings zijn eenvoudig, met basisfaciliteiten. Ze hebben simpel sanitair en geen horecagelegenheid. Gelukkig is er in de omgeving zeker geen gebrek aan authentieke eethuizen en biergartens.

In ACSI FreeLife 1-2017 gaan we in de campingspecial uitgebreid in op de kampeermogelijkheden in Beieren. We lichten negen door ACSI geïnspecteerde campings uit rondom de Beierse Meren. Ook hebben we zes camperplaatsen in Beieren voor je geselecteerd. In de special komen nog 23 andere campings aan bod. We zijn namelijk ook in Cantabrië, op het Deense Fünen en in Frankrijk geweest. Wat je argumenten voor het kiezen van een camping ook zijn, er zit er zeker eentje van je gading bij!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Kamperen bij de meren in Beieren

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation