ACSI FreeLife

Menu

Kamperen bij Europa-Park

Op bezoek bij een pretpark met de (klein)kinderen zorgt meestal voor blije gezichten. Toch is het voor de kampeerder niet altijd even leuk om er te overnachten. Daar brengt het Europa-Park in het Duitse Zwarte Woud verandering in. Je kunt hier overnachten in je eigen caravan, camper of tent.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
europa park

Naast de hoofdingang van het Duitse attractiepark staat het Camp Resort. Je kunt hier een tussenstop inlassen als je onderweg bent naar je vakantieadres in bijvoorbeeld Zwitserland, Italië of het Zuidoosten van Frankrijk.

In het Wilde Westen

Op het Camp Resort zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden. Op het ene gedeelte kun je overnachten in het thema van het Wilde Westen. Je slaap dan in een ingerichte tipi, huifkar of blokhut. Aan de andere kant van de centrale faciliteiten ligt de camping. Hier kun je overnachten in je eigen kampeermiddel. Er zijn 200 staplaatsen voorzien van grasstenen. Aan de achterzijde is ruimte voor tentkampeerders.

Het Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark. Het ligt in het Zwarte Woud. In het park zijn veertien Europese landen nagebouwd, tot in de kleinste details. Er zijn meer dan honderd attracties en shows. Ook achtbaanliefhebbers komen aan hun trekken: er staan er dertien. Wil je meer weten over de attracties en shows in het park? De informatie vind je op de website.

Over de camping

De camping is tijdens het zomerseizoen dagelijks geopend tot en met 6 november 2016. Tijdens het winterseizoen opent de camping weer op 26 november tot en met 8 januari 2017. Er zijn meerdere faciliteiten. Denk daarbij aan gratis warm water, een kiosk met broodservice, gratis stroom- en watertappunten en sanitaire voorzieningen.

De camping is met name bedoeld voor trekkende kampeerders, en reserveren vooraf is dan ook niet nodig. De tarieven hangen af van de wensen en het soort kampeermiddel waarmee je komt. Meer informatie hierover vind je op de website van het Europa-park.

Praat mee

Praat mee: Kamperen bij Europa-Park

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht