ACSI FreeLife

Menu

Hoogtepunten van de Duitse Alpenroute

De 450 kilometer lange Duitse Alpenroute staat op de bucketlist van veel camperaars. 16 hoogtepunten langs de route op een rij.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
alpenroute

Tussen Lindau en Berchtesgaden, in het uiterste zuiden van Duitsland, rijd je door indrukwekkende bergcoulissen. Onderweg kom je verschillende romantische stadjes tegen.

16 x onmisbaar

1

Lindau

De invaart van het haventje van Lindau – een kleurrijk stadje met 25.000 inwoners – is een van de mooiste op het Bodenmeer. Een indrukwekkende zandstenen leeuw en een 36 meter hoge vuurtoren waken over het haventje en de stad. Het centrum valt onder de Duitse monumentenzorg.

2

Oberstaufen

De katholieke parochiekerk Sint Petrus en Paulus en de gotische kapel Sint Bartholomeus met fresco’s uit de vijftiende eeuw behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van dit plaatsje. De omgeving telt vele aantrekkelijke wandelroutes.

3

Immenstadt im Allgäu

Met het vroegere stadskasteel in het centrum, de grote parken en de over de stad verspreide beeldengroepen valt er voor kunst- en cultuurliefhebbers veel te zien in dit plaatsje aan de voet van de Allgäuer Alpen.

4

Sonthofen

Onlangs nog uitgeroepen tot ‘Alpenstad van het jaar’ staat Sonthofen al langer bekend als toeristisch centrum van het hogere deel van Allgäu. Je kunt er de ruïne van de burcht Fluhenstein bezoeken of een uitstapje maken naar de bijzonder romantische Starzlachklamm (kloof).

5

Bad Hindelang

Dit rustige kuur- en vakantieoord ligt te midden van de Allgäuer Alpen. Highlights van het plaatsje zijn het gemeentehuis (een voormalig jachtslot) en de historische hamersmederijen in het Ostrachtal.

6

Füssen

Het Hohe Schloss is de blikvanger van Füssen. Het is de vroegere residentie van de vorstbisschoppen. Het kasteel herbergt onder meer een schilderijengalerie van de deelstaat Beieren.

7

Schwangau

Dit plaatsje is wereldwijd beroemd door Slot Neuschwanstein met de bouw waarvan koning Lodewijk II van Beieren zijn romantische visie op een ideaal kasteel liet verwezenlijken. En zou Disney dit lot niet als voorbeeld voor zijn kasteel hebben genomen?

8

Oberammergau

Heel opvallend in Oberammergau zijn de vele bont beschilderde gevels. Het belangrijkste motief van deze muurschilderingen zijn scènes uit het dagelijks leven van Christus en zijn lijdensweg.

9

Garmisch-Partenkirchen

Duitslands belangrijkste wintersportplaats lokt met een historisch centrum, olympische sportstadions en de meest moderne springschans ter wereld.

10

Kochel am See

De belangrijkste attracties van dit schilderachtige kuuroord zijn het fraai gelegen Franz Marc Museum, de elektriciteitscentrale aan de Walchensee en het thermale bad Kristall trimini.

11

Bad Tölz

De Marktstraße vormt het toeristische hart van de stad met zijn deels barokke gebouwen en muurschilderingen. Bijzonder bezienswaardig zijn ook de Kahnturm, het oude postkantoor en Marienstift, een historisch gebouw.

12

Gmund am Tegernsee

Duitslands belangrijkste wintersportplaats lokt met een historisch centrum, olympische sportstadions en de meest moderne springschans ter wereld.

13

Chiemsee

Op het ‘hereneiland’ lokt het Slot Herrenchiemsee met zijn toonkamers en tuinen. Het ‘vrouweneiland’ huisvest het benedictijnenklooster Frauenwörth en een van de oudste kunstenaarskolonies van Europa.

14

Reit im Winkl

De in 1912/13 in de stijl van de laatbarok gebouwde parochiekerk Sint Pankratius is een van de mooiste bouwwerken van dit kuuroord. Een volledig nieuwe wandelervaring krijg in het natuur- annex blote-voetenpark dat boven het centrum van dit plaatsje ligt.

15

Inzell

Een zwempark, een ontdekkingspad en de grootse voetgolfbaan van Duitsland – Inzell biedt een groot aantal recreatieve mogelijkheden. Rustgevend zijn de vier stations aan het Wellnesspad.

16

Berchtesgaden/Königssee

Je kunt het koninklijke slot, de parochiekerk en de binnenplaats van het paleis met een rondleiding bezichtigen. Tip: een boottocht op de Königssee waarbij je langs de echowand vaart.


Tekst en foto: MPS

Praat mee

Praat mee: Hoogtepunten van de Duitse Alpenroute

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht