ACSI FreeLife

Menu

Fietsroutes langs zeven Duitse rivieren

Wie graag fietst, heeft ongetwijfeld wel eens rivierroutes gevolgd. Bij onze oosterburen vind je talloze trajecten langs rivieren. Om het fietsliefhebbers wat gemakkelijker te maken, hebben zeven Duitse fietsroutes zich verenigd op duitse-fietspaden.nl.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Fietsroutes Elberadweg Dresden
duitse rivierroutes

Op duitse-fietspaden.nl vind je zeven fietsroutes, variërend van 240 tot 1.260 kilometer. Elk van deze trajecten volgt een rivier, zodat je niet continu op je kaart of je fietsnavigatie hoeft te kijken. We zetten er vier van de zeven alvast kort op een rijtje.

Elberadweg

Deze fietstocht langs de Elbe is met 1.260 kilometer de allerlangste. Je fietst vanuit de kust van de Noordzee via het Tsjechische Elbesandsteingebirge naar Bohemen. In Tsjechië splitst de route zich. Het ene deel van de Elberadweg volgt een deel van de Moldau en eindigt in Praag. Eentje voor de echte kilometervreters.

Ruhrtalroute

Met 240 kilometer is deze gevarieerde Ruhrtalroute makkelijk binnen een week te doen. Je start bij de bron van de Ruhr op de Ruhrkopf bij Winterberg om ruim tweehonderd kilometer westwaarts te finishen bij het kunstwerk Rheinorange in Duisburg.

EmsRadweg

Voor wie het fietspad niet vlak genoeg kan zijn, is de EmsRadweg een ideale fietsroute. Je komt hier nauwelijks hoogtemeters tegen. Tijdens dit traject van 375 kilometer fiets je door vijf afwisselende landschappen.

Rijnfietsroute

Van de Alpen tot aan de Noordzee. Nog zo eentje voor de fietsers die niet opkijken van een kilometer meer of minder. Onderweg passeer je talloze steden als Nijmegen, Düsseldorf, Keulen, Bonn, Straatsburg en Basel. Daarnaast passeer je op deze 1.233 kilometer lange Rijnfietsroute door vier landen volop cultuur en natuur.

EuroVelo route

Ben je de rivieren beu, maar wil je toch een uitgestippelde roadtrip per fiets maken? De Rijnfietsroute is een van de vijftien EuroVelo routes. Via dit door de Europese Unie gesubsidieerd project kun je in totaal 42 Europese landen verkennen per tweewieler. De IJzeren Gordijnroute is met 10.400 kilometer de langste fietsroute.

Praat mee

Praat mee: Fietsroutes langs zeven Duitse rivieren

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht