ACSI FreeLife

Menu

Fietsen langs de oevers van de Moezel

Voor kampeergezinnen die graag op de fiets springen, is het Moezelland een mooie aanrader. Via de oude spoorlijnen langs de Moezel kun je veilig en wel dit gebied in je opnemen.  In totaal vind je in het Moezelland meer dan 1000 kilometer aan fietspaden.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

Zonde om niets meer te doen met al die oude spoorlijnen, dachten ze in het Moezelland. Maar ze hebben daar iets op gevonden. De voormalige spoorwegtracés worden nu gebruikt als fietspaden.

Fietsen over spoorlijnen

Een groot gedeelte van deze routes loopt over deze oude spoorlijnen. Zo kan kun je op de afwisselende routes van de Maare-Mosel-Radweg en de Ruwer-Hochwald-Radweg in alle rust genieten van de natuur. Speciale bussen brengen fietsers en fietsen op zater-, zon- en feestdagen netjes naar het startpunt van deze spoorwegtracés.

Pitstop

Het Moezelfietspad is een van de bekendste fietsroutes. De route loopt van het Franse Thionville via uitstekende fietspaden langs de Boven-Moezel richting Trier, de oudste stad van Duitsland. Onderweg word je regelmatig verleid tot een alcoholische pitstop. Zo passeer je het bekende wijngebied Zeller Schwarze Katz en kun je in Bremm op bezoek bij de steilste wijngaard van Europa.

Daarnaast is het zonde om niet even te stoppen bij Nennig. Daar vind je een Romeinse villa met mozaïekkunst. Met 278 kilometer is dit meteen ook de langste fietsroute van allemaal.

Vlak

Ben jij meer van de vlakke fietspaden? Dan kun je beter voor het 118 kilometer lange Saarfietspad kiezen. Deze route is overal voorzien van groene bordjes met een wit opschrift. Deze bewegwijzering wordt geleidelijk vervangen door de nieuwe witte bordjes met groen opschrift. Je komt voorlopig dus nog twee soorten bordjes tegen. Het Saarfietspad loopt van het Franse Saargemünd naar Konz, waar de Saar en de Moezel samenkomen.

Hongerklop

De fietsroutes in het Moezelland zijn prima afgestemd op de tweewielers. Naast een duidelijke bewegwijzering is het met al die eet- en drinkgelegenheden onderweg bijna onmogelijk om een hongerklop te krijgen.

Praat mee

Praat mee: Fietsen langs de oevers van de Moezel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation