ACSI FreeLife

Menu

De 6 parels van Sleeswijk-Holstein

Prachtige kastelen, romantische stadscentra, mooie binnenwateren, een uitstapje naar het fijne zandstrand van de Oostzee. In de deelstaat Sleeswijk-Holstein kom je genoeg mooie stadjes tegen die je tijdens je kampeervakantie niet links kunt laten liggen.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
sleeswijk-holstein

Wat ons betreft zijn dit de zes grootste parels van deze Noord-Duitse deelstaat.

1 Heiligenhafen

Deze 9.000 inwoners tellende havenplaats op het oostelijke puntje van het schiereiland Wagrien zit vol contrasten. Het oude centrum waar in de haven nog steeds veel viskotters liggen aangemeerd, is een mooie tegenpool van het moderne vakantiepark met ongeveer 1.700 appartementen aan de oostkant van Heiligenhafen.

2 Hohwacht

Dit groene badplaatsje dat amper 900 inwoners telt, heeft een groot deel van zijn oorspronkelijke charme behouden. Het dorp is omgeven door bossen en de duinrozen groeien net als de bomen tot aan het strand. In Hohwacht vind je alles om echt even tot rust te komen.

3 Preetz

Preetz staat ook wel bekend als de klompenstad. Het stadje behoort met ongeveer 16.000 inwoners tot de grootste gemeenten in het Kreis Plön. In het oude centrum van dit kuuroord kom je fraai versierde huizen tegen. Het beroemde klooster Preetz ligt enigszins verscholen aan de noordkant van de stad.

4 Plön

Dit pittoreske stadje met nog geen 9.000 inwoners ligt aan het Grote Meer van Plön, het grootste binnenwater van Sleeswijk-Holstein. Slot Plön is een van de belangrijkste Renaissance-bouwwerken van Sleeswijk-Holstein en vormt samen met het fraaie centrum het gezicht van Plön.

5 Malente

Malente is omgeven door water. De vijfmerentocht over het Diekmeer, het Langenmeer, het Behlermeer, het Höftmeer en het Edebergmeer is daarom een echte aanrader. In de gemeente Malente kun je daarnaast vissen en een survivaltocht maken. Verder worden er concerten gegeven. Zo heb je hier in juni de Folk Night.

6 Eutin

Een paar kilometer ten zuiden van Malente ligt Eutin, een stad van 16.000 inwoners. Eutin heeft veel te bieden zoals een kasteel, een kronkelig oud centrum, prachtige rozenstruiken langs de straten, het kunstmuseum Ostholstein en een gezellig ritje met een paardenkoets.

Enthousiast geworden om te kamperen in Sleeswijk-Holstein? Hier vind je campings in het gebied.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: De 6 parels van Sleeswijk-Holstein

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht