ACSI FreeLife

Menu

Camperen op de Duitse Wijnroute

Langs het zuidelijk deel van de Duitse Wijnroute vinden camperaars niet alleen lekker eten en mooie wijnen, maar ook een dicht netwerk van camperplaatsen. ACSI FreeLife licht er tien uit.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het zijn niet alleen de 1800 jaarlijkse zonuren die de Duitse Wijnroute in de Palts tot een van de meest aantrekkelijke kampeerregio’s in Duitsland maken, maar ook de bewoners zelf. De Paltsers vormen een vriendelijk en spraakzaam slag mensen dat al vele generaties toeristen ontvangt, die er genieten van de uitstekende keuken en de prachtige wijnen.

Camperaars komen hier bijzonder aan hun trekken. De 45 kilometer tussen Schweigen-Rechtenbach aan de grens met de Franse Elzas en Neustadt an der Weinstrasse is een camper-eldorado met meer dan zestig camperplaatsen.

Dierbach

Waarschijnlijk is het de rust die Dierbach, in de zuidoostelijke hoek van de wijnstreek Palts, zo aantrekkelijk maakt. Maar eenmaal per jaar, op 3 oktober, is de rust er ver te zoeken, want dan wordt het jaarlijkse wijnfeest gehouden. Tijdens de laatste editie stonden er meer dan vijftig campers gratis op het vrijwel vlakke camperterrein van landgoed Geiger. Zelfs de elektriciteit van de 22 aansluitpunten was gratis. De wijnboer verwacht als tegenprestatie dat zijn gasten weer eens terugkomen of wijn bij hem kopen.

Dierbach is niet groot, maar er is heel wat te zien en het loont zich een dagje langer te blijven. Camperaars kunnen ook uitwijken naar het terrein naast het sportcentrum en gebruikmaken van de gratis camperservice.

Dörrenbach

Het traditionele wijndorp Dörrenbach telt circa duizend inwoners en behoort tot een van de mooiste dorpen in de Palts. Je kunt er de historische vakwerkhuizen, het gemeentehuis uit 1590 en de middeleeuwse versterkte kerk gaan bewonderen. Wel moet zelfs een geroutineerde camperbestuurder over goede zenuwen beschikken wanneer hij de camperplaats bij het sportpark oprijdt, want het is daar erg smal. Toch vinden ook grote campers er een plek.

In het centrum van Dörrenbach wijst een wegwijzer naar het sportpark. De toegangsweg door het bos is wat bochtig, maar je kunt het terrein niet missen. Eenmaal boven word je beloond met een fantastisch panorama van het Pfälzerwald en het Zwarte Woud erachter. Plekken in de schaduw zijn er niet. En wanneer het stormt, voel je dat binnen aan het wiebelen van je mobiele vakantiehuis.

Heb je dorst gekregen?

Over deze en zeven andere camperplaatsen aan de wijnroute lees je in het uitgebreide artikel in het oktober/november nummer van ACSI FreeLife. Lijkt het je wel wat zo’n wijn- en campervakantie in Duitsland? In de Duitstalige gids de Winzeratlas vind je meer dan 150 Duitse wijnboeren en wijnboerencooperaties waar je als camperaar een nacht kunt staan. Je plakt het bijgeleverde vignet op je voorraam en mag er gratis overnachten.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Camperen op de Duitse Wijnroute

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation