ACSI FreeLife

Menu

An der schönen blauen Donau

De steden langs de Donau behoren tot de mooiste van het Europese continent. Deze zogenaamde parelketting van Europa leent zich uitstekend voor een uitgebreide Donaurit met de camper.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
regensburg 620

Donaudurchbruch

Denk bijvoorbeeld aan het Duitse Kelheim waar je een standplaats vindt met een adembenemend uitzicht op de markante Breiungshalle hoog boven de Donaudurchbruch, het smalste deel van de Donau. Of de Unesco-stad Regensburg die daar op een steenworp afstand ligt. De Dom van Regensburg is het grootste gotische meesterwerk van Beieren, en wie geluk heeft, hoort tijdens de bezichtiging de hemelse klanken van het Regensburger Domspatzen-koor.

Even verderop bij Schlögen in Oostenrijk vind je Linz, de culturele hoofdstad van 2009. Een nachtelijke stad waarop je een mooi uitzicht hebt als je op de Urfahrmarkt aan de linkeroever je camper hebt geparkeerd voor de nacht.

Campings langs de Donau

Ook kamperen op een camping behoort tot de mogelijkheden. Er zijn namelijk campings genoeg. Welke plaatsen er nog meer aan bod komen tijdens de rivierrit langs de Donau lees je in het juni/juli nummer van ACSI FreeLife magazine. Het verhaal is aangevuld met kaarten van de regio, ACSI geïnspecteerde campings en camperplaatsen. Te koop in de winkel of hier te bestellen.

Praat mee

 1. B.
  B .R .Thiescheffer

  Kunt u mij een routekaart met campings of camperplaatsen lang de Donau -route toesturen of waar ik die kopen kan daar ik na lang zoeken geen route kon vinden. Vr gr Thiescheffer

  Reageer
  0
  0
 2. PE
  P.J.D. Evers

  Goede middag,
  Kunt u mij misschien een routekaart toe sturen van campings langs de Donau-route.
  Of doorgegeven waar deze te koop is.
  Alvast bedankt.

  Vr. Gr. P. Evers

  Reageer
  0
  0

Praat mee: An der schönen blauen Donau

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht