ACSI FreeLife

Menu

6 tips voor de Schwäbische Alb

De natuur verkennen op een voormalig legerterrein. Wandelen door prachtige landschappen. Het boerenleven van vroeger beleven. In de Schwäbische Alb is afwisseling troef. Op naar het zuidwesten van Duitsland.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Schwäbische Alp_Blautopf
Schwäbische Alp_Münsingen

1. Neuhausen ob Eck

De gemeente Neuhausen ob Eck ligt 13 kilometer ten oosten van Tuttlingen en heeft een bijzondere attractie. Een openluchtmuseum met 25 historische gebouwen uit de regio, die hier zijn omgebouwd tot dorp. Het museum is geopend van april tot oktober.

2. Sigmaringen

Het belangrijkste bouwwerk van de districtshoofdstad Sigmaringen is het kasteel. De praalzieke zalen zijn het bezichtigen meer dan waard, evenals de vorstelijke verzameling wapens, gobelins (wandtapijt) en jachttrofeeën. Sigmaringen (18.000 inwoners) heeft bovendien een oud stadshart én ligt middenin het natuurpark Obere Donau.

3. Trochtelfingen

Deze kleine stad heeft een beschermd centrum met oude vakwerkhuizen. Trochtelfingen ligt aan de Hohenzollernstraße, die talrijke bezienswaardigheden in de regio ontsluit. Trochtelfingen is bovendien een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in het dal van de rivier de Lauchert.

4. Münsingen

Een spannende uitstap is het biosfeercentrum in Münsingen-Auingen (zie tweede foto). De gemeente ligt midden in het Unesco-biosfeergebied Schwäbische Alb met zijn jeneverstruiken en bijzondere dieren en planten. Tip: een wandeling door het prachtige weidelandschap op het voormalige oefenterrein van het leger.

5. Blaubeuren

Blautopf (zie foto) is de op een na grootste karstbron van Duitsland en fascineert de mensheid al duizenden jaren met zijn intense blauwe en groene tinten. Een karstbron is een bron waar een rivier na een ondergrondse loop weer aan de oppervlakte komt. Blaubeuren zelf is heel schilderachtig en een wandeling waard. Bezoek zeker ook het prehistoriemuseum en de grotten in de regio.

6. Ulm

De dom van Ulm is niet alleen het beroemdste bouwwerk van de regio, maar heeft nog meer superlatieven in petto. Het is tevens de grootste evangelische kerk van Duitsland én heeft de hoogste domtoren ter wereld (161 meter). De stad Ulm telt zo’n 122.500 inwoners, ligt aan de Donau en werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 tips voor de Schwäbische Alb

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation