ACSI FreeLife

Menu

6 tips voor Berlijn en omgeving

Laat je de stadsdrukte van Berlijn liever voor wat het is? Slechts na een paar kilometer buiten de stad rijd je met je camper een andere wereld binnen. Brandenburg is een kalme en rustige deelstaat met unieke landschappen, meren, rivieren en charmante stadjes.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Berlijn_Potsdam

We geven je zes bestemmingen voor uitstapjes in in de omgeving van de Duitse hoofdstad.

1. Rheinsberg

Het aan het water gelegen Slot Rheinsberg met het museum Tucholsky is de belangrijkste attractie, maar zeker niet de enige reden voor een bezoek aan Rheinsberg. Dit erkende herstellingsoord ten noordwesten van Berlijn ligt pal aan het Grienerickmeer en middenin het natuurpark Stechlin-Ruppiner Land.

2. Chorin

Het voormalige klooster van cisterciënzers is een van de belangrijkste monumenten binnen de baksteengotiek. Het klooster wordt tegenwoordig gebruikt voor tal van culturele evenementen met de muziekzomer van Chorin als hoogtepunt. De ruïne ligt in het biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin.

3. Ketzin

Dit idyllische stadje ten zuidwesten van Berlijn ligt aan de rivier Havel waarvan de rechte lijn wordt onderbroken door meerdere eilanden. Je vindt in Ketzin camperplaatsen pal aan het water voor het geval je een uitstapje met overnachting wilt maken. Je kunt er een fietstocht langs de rivier maken en eten bij het restaurant ‘An der Fähre’.

4. Potsdam

Je kunt vanuit Berlijn met de S-Bahn naar de hoofdstad van Brandenburg. De beroemde parken en kastelen (op de foto het Marmerpaleis) van Potsdam kun je per fiets ontdekken. De tweewieler is het beste vervoermiddel in deze groene stad met zijn vele meren. Leuk is ook een wandeling door de Hollandse wijk.

5. Hoher Fläming

Dit natuurpark ten zuidwesten van Berlijn is een weinig bekend maar aantrekkelijk wandelgebied. De kunstroute voert bijvoorbeeld in meerdere varianten van Bad Belzig naar Wiesenburg/Mark; beide plaatsen hebben stations. De exprestrein RE7 rijdt ook naar Berlijn.

6. Spreewald

Je kunt dit biosfeerreservaat – een op een lagune lijkend waterlabyrint ten zuidoosten van Berlijn – het beste ontdekken met een roeiboot of kano dan wel per fiets. De rivier de Spree en kleine kanalen drukken hun stempel op het weide- en heidelandschap nabij Lübben.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 tips voor Berlijn en omgeving

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht