ACSI FreeLife

Menu

6 Duitse topsteden langs de Rijn

Aan beide oevers van de Rijn rijgen wijnstreken zich als een parelketting aaneen. Gezelligheid troef, met oude vakwerkhuizen, wijncafés en oude burchten, de ene nog mooier dan de andere.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Burgen Mosel cp 102050 13

We stellen zes toplocaties voor die de moeite van een stedentrip met caravan of camper helemaal waard zijn.

6 Duitse steden aan de Rijn

1

Koblenz

Dit is ten noorden van Mainz de eerste grotere stad aan de Rijn. Koblenz heeft talloze musea en restaurants en biedt de beste gelegenheid om te shoppen tot aan Bonn. Met een kabelbaan zweef je omhoog naar fort Ehrenbreitstein. Hier vandaan kun je ook perfect de Moezel verkennen die bij Koblenz (Deutsches Eck) samenloopt. De lekkerste wijn uit de regio proef je bij Weindorf Koblenz.

Informatie: www.koblenz-touristik.de

ACSI camping in de buurt: Knaus Campingpark Rhein-Mosel Koblenz in Koblenz (met uitzicht op de Deutsches Eck)

2

Sankt Goarshausen

Hier draait alles om de beroemde rots Loreley. Volgens de legende leidde een blonde nimf hier kapiteins af, waardoor ze schipbreuk leden. Dat laatste gebeurt trouwens nog steeds wel eens, al geeft men tegenwoordig de sterke stroming de schuld. Het uitzicht en de openluchtconcerten zijn legendarisch.

Informatie: www.st-goarshausen.de

ACSI camping in de buurt: Camping Friendenau in Sankt Goar

3

Kaub

In 1814, tijdens de Duitse bevrijdingsoorlog, stak de Pruisische generaal Blücher hier de Rijn over. Vandaag de dag teert het stadje nog altijd op dat historische moment. Er staat een monument, er is een museum, en in de lokale etablissementen kun je eten als een ware veldheer.

Informatie: kaub.welterbe-mittelrhein.de

ACSI camping in de buurt: Camping Schönburgblick in Oberwesel

4

Bacharach

Van alle plaatsen in deze regio ademt Bacharach het meest de sfeer van de Middeleeuwen. Grote delen van de stadsmuur stammen uit de veertiende eeuw en hoog boven het stadje torent de formidabele burcht Stahleck. Hét bekendste bouwwerk van Bacharach is echter de prachtige gotische Wernerkapel.

Informatie: www.bacharach.de

ACSI Camping in de buurt: Camping Sonnenstrand in Bacharach

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu
5

Assmannshausen

De bekendste rode wijngemeente van Duitsland heeft amper 1000 inwoners en ligt heel romantisch pal onder de wijnranken. Een absolute must: een glas Spätburgunder in hotel Krone, waar ze al sinds 1541 voortreffelijke wijnen serveren.

Informatie: www.assmannshausen-am-rhein.de

ACSI camping in de buurt: Camping Marienort in Trechtingshausen

6

Bingen

Deze stad aan de monding van de Nahe markeert het officiële begin van het Midden-Rijndal. Bingen heeft een alleraardigste oude binnenstad en een fraaie promenade langs de Rijn, waar je uiteraard voortreffelijke wijnen kunt drinken. In de Muizentoren, op een eilandje in de Rijn, zou een kwaadaardige bisschop uit Mainz ooit door knaagdieren zijn opgepeuzeld.

Informatie: www.bingen.de

ACSI camping in de buurt: Camping Hindenburgbrücke in Bingen am Rhein

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 Duitse topsteden langs de Rijn

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht