ACSI FreeLife

Menu

6 bestemmingen in het Markgräflerland

Kasteelruïnes. Middeleeuwse stadjes. Uitstekende wijnen en uitgaansleven in studentensteden. Bij onze oosterburen is het Markgräflerland in Zuidwest-Duitsland een van de meest charmante regio’s. We pikken er zes bestemmingen uit.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Breisach_Markgräflerland

1. Breisach

Deze stad met 15.300 inwoners ligt aan de Bovenrijn tegen de Duits-Franse grens, halverwege tussen Colmar en Freiburg. De hoge St. Stephansmünster, het grote openluchttheater en het Museum voor Stadsgeschiedenis in de Rijnpoort behoren er tot de mooiste bezienswaardigheden.

2. Freiburg

Met 226.400 inwoners is Freiburg de meest zuidelijke grote stad van Duitsland. Hoogtepunten zijn de Münster en de Bächle. De studentikoze sfeer, een breed cultureel aanbod en uitgebreid evenementenprogramma maken van Freiburg elke tijd van het jaar een waardevolle bestemming.

3. Staufen

Dit kleine stadje ten zuiden van Freiburg telt 7.700 inwoners. De beschermde oude binnenstad en de kasteelruïne Staufen zijn een bezoekje waard. Een inscriptie op het marktplein herdenkt Dr. Johann Faust. Deze legendarische arts-magiër zou hier in herberg Löwen aan zijn einde zijn gekomen.

4. Müllheim

Het stadje met 19.000 inwoners dankt zijn naam aan de vele molens die er vroeger stonden. Een klein molenmuseum bezingt dat verleden. Ook de vele kerken van de wijnhoofdstad van Baden zijn een attractie. Zowel de evangelische als de katholieke kerk zijn een bezoekje waard.

5. Badenweiler

De naam van de kleine gemeenschap Badenweiler betekent ​​‘kuurbad’. Die naam wordt terecht met trots gedragen. Je kan de plaats geen tekort aan ontspanning en recreatieve mogelijkheden verwijten. Hoogtepunten zijn het grote kuurpark met de Hildegard von Bingen-tuin, het Lindenbad, de Cassiopeia-therm en het Groothertogelijk Paleis.

6. Auggen

Het kleine wijn- en recreatiestadje telt 2.700 inwoners. Het ligt in de heuvels tussen de prachtige wijngaarden. Auggen is de thuisbasis van de Auggener Schäf, een van de beroemdste teeltgebieden van de chasselas blanc-druif in het Markgräflerland. Een goed ontworpen netwerk van wandelroutes nodigt uit tot uitgebreide wandelingen en ritjes. Er is ook een wijnroute.

Campingtip

Ben je nog op zoek naar een mooie camping in het Markgräflerland? Op Eurocampings.eu kun je gericht op zoek naar een ACSI-camping in de buurt van een van deze zes bestemmingen.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 bestemmingen in het Markgräflerland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht