ACSI FreeLife

Menu

6 bestemmingen aan de Elbe

Aan de oevers van de Elbe, helemaal in het noorden van Duitsland, vind je niet alleen rust en prachtige natuur. Je vindt hier ook een heel diverse reeks dorpen en stadjes. We stellen zes mooie bestemmingen aan je voor.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
Cuxhaven

1. Cuxhaven

Water is hier alomtegenwoordig. Cuxhaven telt 49.000 inwoners en ligt aan de monding van de Elbe, pal aan de Noordzee dus. Je vindt er geneeskrachtige baden, lange zandstranden en ook groenstroken aan het water. Maak zeker een uitstap naar het eiland Neuwerk om barnsteen te zoeken.

2. Otterndorf

Deze kleine ‘groene stad aan zee’ telt zo’n 7.300 inwoners en heeft een mooi historisch hart. Ook hier kun je terecht voor thermale baden. De Pony-Express belooft een gezellige rondrit. Vanaf de dijk heb je prachtig zicht op de uitgestrektheid van de Elbe-monding en de grote schepen die hier af en aan varen.

3. Glückstadt

Dit stadje met 12.000 inwoners viert dit jaar zijn 400-jarig bestaan. Alleen al vanwege het fraai aangelegde marktplein met rondom monumentale panden is Glückstadt een bezoekje waard. In de haven ligt het houten zeilschip Rigmor, gebouwd in Glückstadt in het midden van de 19e eeuw.

4. Stade

Deze historische handelsstad met momenteel 46.000 inwoners ligt aan de rand van Altes Land. De vroegere rijkdom van de stad zie je nog duidelijk terug in de prachtige woningen en pakhuizen. Stade heeft tal van musea en andere bezienswaardigheden, waaronder het museumschip Gruendiek.

5. Hamburg

In elk jaargetijde puilt de evenementenkalender van Hamburg uit zijn voegen. Hoogtepunt van deze metropool met 1,8 miljoen inwoners is, naast zijrivier Aster en de haven, de begin dit jaar geopende concertzaal Elbphilharmonie. Zowel het uitzichtplatform als een voorstelling zijn een must.

6. Buxtehude

Deze sprookjesstad tussen Hamburg en Altes Land telt 40.000 inwoners en pakt uit met een historisch centrum met prachtige vakwerkhuizen en de St.-Petri-kerk uit de Hanzetijd. Op het romantische Fleth-kanaal in het centrum ligt het oude platbodemvrachtschip Ewer Margareta.

Bron: MPS

Praat mee

Praat mee: 6 bestemmingen aan de Elbe

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht