ACSI FreeLife

Menu

Kamperen aan de Kleine Belt

Tussen de bossen en het strand van de Kleine Belt ligt Grønninghoved Strand Camping. Deze camping werd in 2023 uitgeroepen tot beste camping van Denemarken. ACSI FreeLife vertelt je wat deze kampeerplek in Zuid-Jutland uniek maakt.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Drone 3

1. Strandkamperen

Allereerst is er de ligging. Grønninghoved (spreek uit als ‘Greuningoved’) ligt aan een kindvriendelijk strand van de Kleine Belt. De Kleine Belt is een smalle zeestraat die tussen het schiereiland Jutland en het eiland Funen loopt. De andere kant van de camping grenst aan een bosgebied. Dat maakt Grønninghoved tot een ideale startlocatie voor een rondreis door Jutland én Funen. Dankzij de 1,7 kilometer lange Kleine Beltbrug is Funen vanuit Jutland goed bereikbaar en ben je niet gedwongen om een boot te pakken.

2. Animatie

De camping, die ruim tweehonderd kampeerplaatsen telt, barst van het (kinder)vermaak. Zo staan er voetbaltoernooien en activiteiten als brood bakken, livemuziek en wijnproeverijen op de animatiekalender. Voor de kinderen is er zelfs een ‘late night pool party’ met foodtruck als afsluiter.

3. Grote plannen

Dat Grønninghoved is uitgeroepen tot beste camping van Denemarken wil niet zeggen dat de camping voorlopig onveranderd blijft. Zo maken de tennisbanen dit jaar plaats voor een oranjerie met een keuken en woonkamer, een indoorstrand en een buitenwasruimte met uitzicht op de Kleine Belt. Bovendien is er voor de jongste kinderen (nul tot zes jaar) een speeltuin bij gekomen, net als een nieuw multifunctioneel voetbalveld met kunstgras.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar het laatste kampeernieuws?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

Praat mee: Kamperen aan de Kleine Belt

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht