ACSI FreeLife

Menu

Campings bij de meren rond Silkeborg

De natuur rond de centraal in Midden-Jutland gelegen meren bij  Silkeborg is uniek.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
merensilkeborg

Glooiende landschappen, een bosrijke omgeving, riviertjes, beekjes en meren zo ver het oog reikt. En dan niet zo zeer één bepaald meer, maar juist een concentratie van kleinere en grotere meertjes.

Vissen in de meren rond Silkeborg

Het gebied is geschikt voor vissen op onder andere roofvis (baars, snoek en snoekbaars). Met name in de meren Brassø, Langsø en Julsø komen vissers ruimschoots aan hun trekken. Zorg wel dat je een boot meeneemt of huurt. Waterrecreatie eindigt hier vanzelfsprekend niet bij vissen; er zijn ook diverse zwemmogelijkheden op de stranden nabij Silkeborg (Østre Søbad en Vestre Søbad).

Het merengebied leent zich ook goed voor – uitgebreide – tochten met de kano. Of met ’s werelds oudste nog in bedrijf zijnde stoomboot Hjejlen. Dit schip vaart tussen Silkeborg en de 147 meter hoge Himmelbjerget. Vanaf de top van deze berg heb je een fraai uitzicht over het merendistrict. In de uitgestrekte bossen – het grootste bosgebied van Denemarken – kun je wandelen en fietsen.

Silkeborg

Wie even genoeg heeft van de rijke flora en fauna van het gebied kan ook in Silkeborg zelf terecht. Behalve talloze winkels en restaurants beschikt deze stad ook over enkele bijzondere bezienswaardigheden zoals Aqua, het grootste Deense zoetwateraquarium. In het historisch museum ligt de zogenaamde Man van Tollund, een in 1950 ontdekt veenlijk daterend uit ca. 350 voor Christus dat griezelig goed bewaard is gebleven.

0006 meren rond silkeborg
Klik op het tentje voor informatie over de camping
DCU Camping Hesselhus Gudenåens Camping Silkeborg Silkeborg Søcamping Sejs Bakker Camping Skyttehuset's Camping Askehøj Camping Terrassen Camping Bryrup Aqua Camping

Praat mee

 1. WS
  W Scheltens

  Mogen we de grens al weer over?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Campings bij de meren rond Silkeborg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht