ACSI FreeLife

Menu

Vier tips voor vakantie in Albanië

Onder kampeerders is Albanië nog niet heel bekend als vakantieland. Toch is dit fraaie Balkanland een verborgen parel en zeker de moeite van een kampeerbezoekje waard.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Met deze 4 tips ervaar je de ultieme vakantie-ervaring van Albanië.

4 tips voor vakantie in Albanië

1

Rijd voorzichtig

In Albanië zitten er niet alleen soms plotseling gaten ter formaat badkuip in de weg, ook de verkeersregels worden door de Albaniërs nogal vrij geïnterpreteerd. Goede wegen worden afgewisseld door hobbelige straten. Hopelijk duurt dit niet lang meer: door het hele land wordt er gewerkt aan de wegen en het is merkbaar dat nieuw gedrukte reisgidsen alweer achterhaalde informatie over bepaalde wegen hebben, zo snel verbetert de infrastructuur.

2

Prijzen

Helemaal een geheime vondst is Albanië helaas niet meer: ook hier probeert de lokale economie van het toenemende toerisme te profiteren. Toch is Albanië nog goed betaalbaar: op een luxe camping betaal je €18 per nacht en een diner voor vier personen in een restaurant kost zelden meer dan €20. Probeer zeker de heerlijke (en goedkope!) Albanese specialiteit Börek; gevuld met gehakt of in blokjes gesneden aardappelen.

3

Check, check, dubbelcheck…

Let op dat je de juiste benodigdheden meeneemt wanneer je gaat kamperen in Albanië. Een visum is voor Nederlandse toeristen niet nodig, een paspoort wel. Met een identiteitsbewijs mag je maximaal 90 dagen blijven en kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. In de grote steden zijn pinautomaten, op het platteland betaal je contant (en probleemloos in euro’s).

4

Safety first

Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s voor reizen naar Albanië. Toch is oplettendheid geboden. Zoals eerder beschreven is de verkeerssituatie onveilig, vooral buiten de hoofdwegen en na zonsondergang. Door de slechte economische situatie is een toename van kleine- en straatcriminaliteit vastgesteld. Loop daarom niet te koop met luxe artikelen.

In het magazine staat een persoonlijk reisverslag van een vakantie in Albanië, inclusief prachtige foto’s. Bestel ACSI FreeLife 6-2015 om dit reisverslag te lezen, of koop hem in de winkel.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Vier tips voor vakantie in Albanië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation