ACSI FreeLife

Menu

Voortentenspecial 2014: Holtkamper

ACSI FreeLife-redacteur Natascha Mijnhart zet in het juli/augustus nummer alle nieuwe voortenten voor caravans en campers op een rij. Ze verwijst vanuit dat artikel ook naar het nieuws over Holtkamper wat we in december 2013 (ACSI FreeLife december 2013/januari 2014) hebben besproken.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
ATI SkyWing XLCompleet e1400150167544

Hieronder hebben wij dat nieuws voor je samengevat.

Voortenten van Holtkamper

Zo, je caravan staat. Nu de voortent nog: pfoe… Laat dat gezucht maar achterwege, want de Sky Wing staat in slechts negentig seconden. Stokken heb je niet nodig om de Sky Wing op te zetten, alleen lucht. De Sky Wing is een product van Abel Tasman Innovations. Dat is de designafdeling van Holtkamper Tenttrailers.

Bij ‘lucht’ denk je al snel aan een oppomptent, maar dat is de Sky Wing niet. Ook zonder pomp krijg je hem namelijk omhoog. Je drukt op de knop van de compressorpomp, en vervolgens blaast de Sky Wing zichzelf op met luchtdruk. Maar de lucht houdt hem niet overeind, zoals bij oppomptenten. Ook zonder lucht krijg je hem opgezet, alleen duurt het dan veel langer en is het zwaarder.

Nadat het doek omhoog is gekomen, rits je hem vast aan de caravan en zet je hem strak met een lichtgewichtmast van carbon. Binnen twee minuten is je voortent klaar. Een tent zonder stokken en haringen…Kan die wel een stootje wind en regen hebben? “De tent beweegt als een jonge boom in de wind en is stormbestendig”, aldus Bert Holtkamp. Daardoor is de kans op scheuren en wegwaaien klein.

Het aangeritste kuipgrondzeil houdt ongedierte en regen buiten. Hij beschermt ook tegen de zon. Daarnaast zorgen de twee zijwanden (de ‘vleugels’) voor voldoende schaduw. De Sky Wing is geschikt voor elke caravan of camper.

Meer voortenten

Het magazine met het artikel over Holtkamper is nu te koop voor slechts € 3,-.  Het juni/juli nummer is ook te bestellen. Meer informatie over voortenten en belangrijke merken kan je hier vinden.

Praat mee

Praat mee: Voortentenspecial 2014: Holtkamper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht