ACSI FreeLife

Menu

Voortentenspecial 2014: Doréma

In het nieuwste ACSI FreeLife magazine heeft redacteur Natascha Mijnhart alle nieuwe voortenten voor caravans en campers op een rij gezet. Ze verwijst daarbij ook naar eerder verschenen nieuws in het oktober/november magazine.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Om volledig te zijn hebben we van dat nieuws een samenvatting gemaakt.

Voortenten van Doréma

Al sinds 1987 maakt het Nederlandse Doréma voortenten en luifels. Komend seizoen worden de collecties voor de diverse landen gelijkgetrokken. De 2014-collectie is echt Europees geworden: verschillen tussen lijnen in diverse landen zijn weggenomen, zodat één groot assortiment is ontstaan. De voortenten Sigma 240 en Sigma XL270 bestaan niet meer. Ze zijn samengegaan met hun Engelse versie.

Resultaat: de nieuwe Gardalijn. De Garda (gemaakt van gecoat Ten Cate-polyester) is eveneens verkrijgbaar in diepten van 2,4 en 2,7 meter. Er is ook een versie met raamkleppen en een comfortabele uitbouw: de Garda De Luxe. Je kunt kiezen tussen antraciet-grijze of blauwgrijze Garda’s. De Bergamo de Luxe is ook een nieuwe telg. Die is voorzien van raamkleppen en verkrijgbaar in blauw-wit en antraciet-wit.

De universele Quattro-lijn is helemaal nieuw. Hij bestaat uit twee ruime tenten. De eerste is ruim 2,75 meter breed en twee meter diep, en de andere is 3,80 meter breed en 2,40 meter diep. Ze laten zich heel makkelijk opzetten middels een vrijstaand vierpootsframe. Ze zijn bedoeld voor intensief wintergebruik. De Mistral Ripstop is een lichtgewichtvoortent van nylon. Hij is er nu ook met een doek van ‘all season coated’ polyester van Ten Cate. Hij is 2,50 meter diep en verkrijgbaar in blauw-grijs en antraciet-grijs.

Voor campers heb je de Discovery en de Challenger. Door middel van een extra diepe tunnel van 90 centimeter, kun je deze eenvoudig aan de meeste kampeerwagens vastmaken. De Discovery is 2,40 meter diep en 3,40 meter breed. De Challenger is 1,95 meter diep, maar heeft twee verschillende breedtes: 3,20 en 3,60 meter. De Discovery is een tent met wijd uitstaande poten, terwijl de Challenger juist een meer recht, hoog exemplaar is. Beide zijn gemaakt van gecoat polyester van Ten Cate.

Meer voortenten

Kijk voor meer informatie op Dorema.nl. Informatie over andere merken kan je hier vinden. Je kan natuurlijk ook het magazine met de special bestellen.

Praat mee

Praat mee: Voortentenspecial 2014: Doréma

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation