ACSI FreeLife

Menu

Opblaasbare voortenten: van trend naar standaard

Opblaasbare frames zijn niet meer weg te denken uit de markt van voortenten. Na een rondgang op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) in Utrecht langs de nieuwe modellen is het duidelijk dat deze ontwikkeling zich doorzet.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Voortenten_Doréma Magnum Air Force met uitbouw zonder wanden
Voortenten_Brand Xpress 250
Voortenten_Ventura Cito 350
Voortenten_Outwell Smart-Air Ripple

Lucht vormt nog altijd de basis van veel tentconstructies. De stalen en aluminium buizen maken plaats voor opblaasbare frames. Een voortent moet aan allerlei wensen voldoen. De tent moet stormbestendig zijn en het moet niet te lang duren voordat ie staat. Steeds meer fabrikanten kiezen daarom voor een luchtsysteem waarvoor je nog maar één opblaaspunt nodig hebt. Hoe sneller die tent is opgezet, hoe beter. We stellen je voor aan de nieuwe caravanvoortenten van 2018.

Doréma

De Magnum Air Force (zie eerste foto) is een van de drie nieuwe modellen van Doréma. Deze voortent bestaat uit afneembare uitbouwdelen, waarmee je de Magnum zowel naar links als naar rechts kan uitbreiden met de optionele Cosy Corner (€ 349). De voor- en zijwand van de uitbouw zijn uitritsbaar, zodat je de Cosy Corner ook als veranda kunt gebruiken.

Brand

Brand introduceert met de Xpress 500 (zie tweede foto) een luifel en voortent ineen. De basisluifel heeft een oppervlakte van 250 bij 230 centimeter die je aan de caravanrail bevestigt. Voor dit nieuwe model van Brand heb je maar drie stokken nodig. Door middel van dakliggers (€ 56) en extra aandrukstangen (€ 58) met schuimkussens (€ 48) kun je de Xpress 250 ombouwen tot voortent.

Ventura

Isabella heeft de air-tenten ondergebracht bij Ventura, de zusteronderneming van de Deense fabrikant. Ventura introduceert vier nieuwe modellen, waaronder de Air Cito 350 (zie derde foto). De grote ramen en vier lichtpanelen van de Cito 350 zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk licht binnenvalt. Dankzij het zogenaamde eenkamersysteem van de luchtslang hoef je deze voortent net als de andere drie nieuwe modellen van Ventura maar via één ventiel op te pompen.

Outwell

De Deense fabrikant Outwell pakt het groots aan met de nieuwe collectie Nordic Shore die bestaat uit drie modellen, die allemaal gebruikmaken van de Smart Air-techniek. Hiermee blaas je de tent snel en eenvoudig op via één ventiel. Verder hebben de Smart-Air-voortenten een hoge instap en zijn de voor- en zijwanden geheel uitritsbaar. De Smart-Air Ripple (zie vierde foto) is vanwege een diepte van 250 centimeter een wat compacter model. De Ripple is verkrijgbaar in twee breedtematen, 320 of 380 centimeter.

De andere nieuwe voortenten van 2018

Dit zijn natuurlijk niet de enige nieuwe voortenten van 2018. In ACSI FreeLife 8-2017 zetten we alle belangrijkste nieuwkomers op een rijtje.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Opblaasbare voortenten: van trend naar standaard

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht