ACSI FreeLife

Menu

Nieuwe voortenten

Op de kampeerbeurzen is op voortentengebied veel nieuws gepresenteerd. In het nieuwe januari nummer van ACSI FreeLife zetten we het voor je op een rijtje.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Genova boogluifel

Hieronder hebben wij er een aantal noviteiten uitgelicht.

Afdakje boven de deur

Het is opvallend dat bijna ieder voortentmerk dit jaar een luifel voor boven de voortentdeur in zijn assortiment heeft. Doréma maakt de Futura 330, Isabella de Penta Thirty, Wigo de Rolli. Het grote voordeel is dat je beschut naar binnen kunt en vooral dat het niet naar binnen regent als de voortentdeur open staat om te luchten. Wigo rekent € 179 voor de Rolli Premium luifel, Isabella € 149. Bij Doréma zit de voordeurluifel voortaan inbegrepen bij de Futura 330-voortent (€ 389).

Voortenten in een nieuw jasje

De Trento boogluifel van Reda Zeilmakerij lijkt op de oude Lucca Classic panoramaluifel, maar dan in een nieuw jasje. De luifel is standaard voorzien van buistunnels en drie stormbandbevestigingen. Er kunnen 3 type zijwanden (sunblocker, zijwand met raam en dichte zijwand) in worden geplaatst en de zijwanden zijn zowel links als rechts te gebruiken. De luifel is gemaakt van TenCate tentdoek en heeft een diepte van 240 centimeter.

De Lucca heeft voor 2015 een frisse update gehad. Zo is de boogluifel nu ook verkrijgbaar met een 28 millimeter staal of aluminium power-grip boogframe en een voorwand. Zo kan je van de luifel ook een voortent maken. Gebruik je hem als voortent? Dan kun je hem uitbreiden met de boogluifel Genova. De Lucca boogluifel kan op maat gemaakt worden voor bijna alle caravans.

Wereldse luifel

Doréma presenteert in 2015 de Luifel Mondial. Naar eigen zeggen heeft de luifel het beste van twee werelden: de futuristische kenmerken van de Octavia en het sterke uiterlijk van de Panorama-luifel. De vanafprijs bedraagt € 685.

Ben je benieuwd naar meer nieuws uit voortentenland? Lees dan het complete nieuwsoverzicht in ACSI FreeLife nummer 1-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nieuwe voortenten

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht