ACSI FreeLife

Menu

De voortent-trends van 2016

Ook in 2016 worden er weer nieuwe voortenten op de markt gebracht. Het aanbod is veelzijdig. Wat is op z’n retour en wat is juist weer helemaal terug van weggeweest?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Ambassador SEED

ACSI FreeLife onderzocht het bij zeven vooraanstaande merken op het gebied van voortenten op de Caravan Salon Düsseldorf.

Isabella

Isabella komt dit seizoen met de Commodore, in twee verschillende uitvoeringen. Deze voortent heeft een diepte van drie meter en is gemaakt in ademend, sterk en kleurvast acrylmateriaal. De Commodore Seed is uitgevoerd in rustige natuurtinten en de Commodore Insignia heeft een blauw, zilverige kleur gekregen. Beide uitvoeringen zijn uit te breiden met een uitbouw in dezelfde kleurstelling. Naast de Commodore brengt Isabella de Ambassador Emotion, uitgevoerd in grijstinten.

DWT

Onder het motto “never change a winning team”, heeft DWT voortgebouwd op zijn bestaande successen. De Fox Fresh is een grote voortent die door de luchtcirculatie zorgt voor verkoeling en condens voorkomt. Ook deze voortent kan weer worden uitgebreid en is verkrijgbaar in negen groottes.

Brand

Voortentenfabrikant Brand brengt in 2016 de Parasol HD: een verzwaarde voortentluifel met twee uitritsbare zijwanden. Goed nieuws voor de bewuste klimaatkampeerders, want het dakmateriaal is uitgevoerd in duurzaam TenCate AllSeason tentdoek. “Een ware krachtpatser voor seizoenskampeerders”, aldus de fabrikant.

Wigo

Binnen enkele minuten staat er met de Ultra Light luifel van Wigo een volwaardige voortent, dankzij de zijwanden met ritssluitingen. Kampeerders die de luifel al hebben, kunnen deze zijwanden er gewoon los bijkopen. De gehele voortent is in verschillende maten verkrijgbaar en bestaat in totaal uit zo’n drie kilogram. Ideaal voor de lichte kampeerder dus.

Gerjak

Speciaal voor de Pino Pi2010 ontwierp Gerjak een bijzondere voortent. De tentenfabrikant is groot fan van de kleine caravan, die veel bewondering oogst met haar vintagelook. Ook tijdens de Caravan Salon Düsseldorf had de combinatie van de Gerjak voortent met de Pino caravan veel bekijks. De caravan is verkrijgbaar vanaf €6.999 en de prijs voor de voortent bedraagt €699.

Herzog

In het kader van winterkamperen heeft Herzog duidelijk zijn steentje bijgedragen met de Engadin Plus. Dit is het eerste model in een serie wintervaste, vrijstaande tenten. Er is met de opblaasbare Pegasus Air gedacht aan camperaars en de Herzog Bora is een opblaasbare voortent voor caravans.

Outwell

Outwell brengt voor komend seizoen de Smart Air Awnings Collection, bestaande uit drie verschillende modellen (Laguna Coast, Pacific Coast en Venice Coast). De tenten kunnen met een doodgewone pomp worden opgeblazen. Een luchtige, lichte uitbreiding van het leefgedeelte, waar je heerlijk kunt eten, spelen of gewoon ontspannen.

Een uitgebreid overzicht van alle soorten voortenten is natuurlijk te lezen in ons magazine, ACSI FreeLife 6-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De voortent-trends van 2016

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht