ACSI FreeLife

Menu

Heteluchtfriteuse (airfryer) voor op de camping uitgeprobeerd

Katinka Schippers (ACSI) en Frans Hoofwijk (Camptoo) gaan er op uit om de kampeerproducten te testen waarvan we ons altijd al afvragen of ze nou écht handig zijn. In de tweede aflevering van Uitgeprobeerd door ACSI en Camptoo proberen ze de heteluchtfriteuse van Mestic uit, een airfryer voor op de camping.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Thumbnail Airfryer

Voor veel mensen is de heteluchtfriteuse, ook wel bekend als airfryer, thuis een onmisbaar item geworden in de keuken. Je bakt er snel een snack en patat mee af zonder daar vet aan toe te hoeven voegen. Om nog maar te zwijgen over gegrilde groenten en krokante afbakbroodjes. De airfryer van thuis meenemen in de caravan of camper is niet zo handig. Het apparaat neemt veel ruimte in beslag, is relatief zwaar en heeft een hoog stroomverbruik, waardoor je in de problemen kunt komen als je meerdere apparaten tegelijk gebruikt terwijl je bent aangesloten op de campingstroom.

Oplossing

Daar heeft Mestic iets op bedacht met de heteluchtfriteuse MA-100. Die is namelijk heel compact (28 x 23 x 31 centimeter) en weegt slechts
2,7 kilogram. Met het apparaat bak je snel en vetvrij friet, snacks en groenten. Maar ook bijvoorbeeld broodjes bak je erin af. De friteuse is door zijn compacte formaat gemakkelijk mee te nemen op vakantie in je camper of caravan. Het werkt heel eenvoudig! Je hoeft het eten er alleen maar in te doen, de gewenste temperatuur te selecteren en de timer in te stellen.

Complete maaltijd

De friteuse heeft een inhoud van 1,5 liter waarin je twee porties in één keer klaar kunt maken. Ben je met meer personen aan tafel, dan ben je dus langer bezig als je een complete maaltijd ineens op tafel wilt hebben. Maar als je ervan houdt om in etappes van kleine hapjes te genieten, dan is de heteluchtfriteuse een uitkomst.
De MA-100 heeft een analoog bedieningspaneel en een indicatielampje dat aangeeft of de friteuse de juiste temperatuur heeft bereikt. Met een ‘ping’ geeft het apparaat aan dat de bereidingstijd voorbij is. De heteluchtfriteuse is voorzien van een bescherming tegen oververhitting, zodat je het apparaat veilig kunt gebruiken.

Laag vermogen

De friteuse verbruikt maximaal 900 watt. Hiermee is hij perfect voor op de camping. Want hoewel de meeste campings wel de mogelijkheid bieden om stroom op je kampeerplek af te nemen, is het aantal ampère beperkt. Het is daarom belangrijk om apparatuur met een laag vermogen te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat het stroomcircuit niet overbelast raakt en de hele camping zonder stroom komt te zitten. Wanneer je hem gebruikt in je camper of caravan via
je omvormer, dan is het wel zaak om te weten dat deze friteuse die 900 watt nodig heeft uit je omvormer. Hier moet deze dus wel geschikt
voor zijn.

Krokante vlammetjes

Frans en ik genieten aan de campingtafel van een wijntje terwijl de heteluchtfriteuse op tafel zijn werk doet. Veel lawaai produceert het apparaat niet. De ping is gelukkig wel duidelijk hoorbaar en geeft het signaal dat de hapjes klaar zijn. Aanvallen! En dat is niet verkeerd. De paprika die we hebben gegrild is lekker zoet geworden. De vlammetjes die daarna het mandje ingaan, komen er na tien minuten superkrokant uit. En het fijne is, we hoeven niet van onze plek af. Het apparaat staat namelijk gewoon op tafel. Een verlengsnoer is daarbij wel handig, of je kampeermiddel moet voorzien zijn van een stop-
contact aan de buitenzijde.

Plus- en minpunten

+ Laag wattage

+ Is compact en licht van gewicht

+ Je kunt er veel verschillende dingen in bereiden

+ Eenvoudig te bedienen

Je kunt er kleine porties in bereiden, dus het duurt langer voordat je een complete maaltijd hebt

Technische gegevens

Gewicht: 2,73 kg

Afmeting: (bxhxl) 23 x 30,3 x 29,5 cm

Vermogen: 900 W

Inhoud: 1,5 liter (de MA-200 heeft een inhoud van 2,5 liter)

Prijs: € 76,95

Info: gimeg.nl

Praat mee

 1. JH
  Jan Harwig

  Wij gebruiken een Tristar Mini Crispy Fryer –Heteluchtfriteuse van 2 liter en 1000W.
  Deze bevalt ons uitstekend en is bijna 50% goedkoper dan de Mestic MA-100.

  Reageer
  3
  0
 2. A

  De airfryer gaat al een paar jaar mee op vakantie, zijn zeer tevreden. Geeft zeker minder aanslag in de keuken. Bereiding snel en gezond.

  Reageer
  1
  0

Praat mee: Heteluchtfriteuse (airfryer) voor op de camping uitgeprobeerd

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht