ACSI FreeLife

Menu

Alde Vloeistofverwarming inbouwen

Het verwarmingsysteem van Alde verwarmt de caravan of camper niet met hete lucht maar met vloeistof. De voordelen: een gelijkmatige temperatuur en geen bijgeluiden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Maar voor een optimale werking van de Alde vloeistofverwarming moet het systeem wel op de juiste wijze worden ingebouwd. Maar hoe doe je dat?

Alde Vloeistofverwarming

Bij de vloeistofverwarmingen van Alde geven radiatoren (het officiële woord is ‘convectoren’) waar hoogwaardige antivriesvloeistof doorheen stroomt hun warmte af, precies zoals bij de centrale verwarming in je huis. Maar er zijn ook twee grote verschillen. Allereerste beschermt het antivriesmiddel het convectorsysteem tegen bevriezen en ten tweede zitten de convectoren vaak gemonteerd achter de meubels, in de wand of in een dubbele bodem.

Om dan toch te zorgen dat ze hun warmte kwijt kunnen, moeten de koude en warme lucht zo goed mogelijk kunnen circuleren. De fabrikant van de caravan moet dan ook bij de bouw van het meubilair goed rekening houden met de eisen die de Alde verwarming stelt.

De ideale situatie

In het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine laten we je zien wat de gevolgen zijn als de fabrikant de convector niet goed heeft ingebouwd. Ook zie je wat een mogelijke oplossing is en hoe de ideale situatie moet zijn. Daarnaast lees je over goede en foute roosters. Alde zegt bijvoorbeeld dat roosters voor minstens 60 procent open moeten zijn, zodat de warme lucht optimaal kan circuleren. Meer weten? Bestel het nummer hier.

bestel magazine

 

 

Praat mee

  1. het slangetje aan de bovenzijde van expansievat zit los.
    heb caravan pas maar vraag me af of dat normaal is?

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Alde Vloeistofverwarming inbouwen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation