ACSI FreeLife

Menu

V&A: Een storende radio

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
slide freelife expert pagina

Vraag van Niels Schipper uit Ronse:

Onze radio stoort wanneer de draagbare koelkast (12v/220v) aanstaat. We kunnen dan bijna geen zenders ontvangen. Zodra we hem uitzetten is de storing voorbij. Nu dacht ik dat misschien een ontstoring apparaat kan helpen maar welke moet ik gebruiken en waar moet ik een ontstoring apparaat installeren?

Antwoord van Joop:

Een veel voorkomende oorzaak voor een storende radio is elektrische apparatuur zoals een TL buis, computer of in uw geval de koelkast. Vooral de vroeger veel gebruikte middengolf (nu Radio 5) heeft daar last van. Een FM-signaal (frequentie modulatie) is door het karakter van het signaal minder gevoelig voor storing.

Ontstoren moet bij de bron gebeuren. Met de kans op meerdere stoorzenders is het installeren van ontstoring apparatuur een ondoenlijke zaak. Hoe dichter uw radio bij de storingbron staat, hoe groter de storing. Mijn oplossing is dan ook het verplaatsen van de radio: zet de radio verder weg van de koelkast.

Heb jij ook een vraag voor onze expert Joop?

stel je vraag

Praat mee

  1. mb

    Wanner laptop word ingeschakeld door adapter gaat radio storen, adapter word ingeschakeld door een wip schakelaar.lap top zit op zelfde verdeeldoos aangesloten.

    Reageer
    1
    0

Praat mee: V&A: Een storende radio

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht