ACSI FreeLife

Menu

Vouwstoelen getest

Vind je klapstoelen maar niks? Vouwstoelen zijn het alternatief. In veel gevallen zijn ze ideaal om te ontspannen of aan tafel te zitten. ACSI FreeLife testte veertien exemplaren.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Vouwstoelen test

Voordat we er er drie vouwstoelen uitlichten, vertellen we eerst even wat over de test. Iedereen stelt andere eisen aan een campingstoel. Voor de een telt elke centimeter bergruimte die de stoel in beslag neemt, voor een ander ieder grammetje gewicht. De een wil graag rechtop aan tafel zitten, de ander wil erin kunnen ontspannen.

Uitgebreide test

Vouwstoelen zijn wat dat betreft vaak een goede keuze omdat er allerlei modellen zijn. Maar bestaat de kip die gouden eieren legt? ACSI FreeLife heeft veertien vouwstoelen aan een gedetailleerde test onderworpen. De stoelen variëren qua kosten tussen de € 17,99 en € 89,95 en qua gewicht tussen de 1,2 en 6,6 kilogram.

Verschil in volume

Het allerbelangrijkst is dat je, voor je een stoel koopt, deze eerst goed uitprobeert. De stoelen verschillen namelijk enorm. Ook is het belangrijk op het volume te letten en de bergruimte die de stoel in beslag neemt. De een ziet er opgevouwen uit als een lang rond kussen, een andere, bijvoorbeeld de Bel Sol Regiestoel, als een platte vierkante doos. Als de bergruimte belangrijk voor je is, let dan op de vorm van de opgevouwen stoel. Misschien past een nieuwe iets slankere stoel precies in een hoekje of onder de zitbank. Benieuwd naar de testexemplaren? We stellen je alvast voor aan drie testexemplaren.

1. Coleman Aluminium Deck Chair

Het zitvlak en de rugleuning zijn strak gespannen. Het is dus geen stoel om in te luieren. Om rechtop aan tafel te zitten is hij perfect. Het tafeltje aan de zijkant, de goede maar wel harde armleuningen staan op de juiste hoogte en de bekleding is luchtig. Opgevouwen is hij vlak waardoor je deze stoelen kunt stapelen. Op een steenachtige ondergrond staat hij niet echt goed.

Prijs: € 76,93
Gewicht:  3,1 kg
Draagvermogen: 113 kg
Zithoogte: 46 cm
Hoogte rugleuning: 42,5 cm
Zitvlak b x d: 37 x 37 cm
Inpakmaat: 14 x 55 x 78 cm

2. Bo-Camp Folding Chair Deluxe King Plus

Deze vouwstoel heeft een vrij groot zitvlak. Hij is verstelbaar in drie standen, waardoor je hem ook prima kunt gebruiken als je aan tafel gaat. Je voelt meteen dat de stoel stevig staat. Het openvouwen gaat vrij soepel. Voordat hij bijna helemaal is uitgevouwen, moet je niet vergeten om aan de achterkant het hendeltje naar beneden te drukken. Pas dan is ie helemaal uitgevouwen en kun je hem veilig gebruiken zonder je rug te stoten. De armleuningen zijn rond en aan de smalle kant. Opgevouwen is de stoel vrij lang, maar hij blijft wel mooi rechtop staan. Je hoeft hem dus niet schuin weg te zetten.

Prijs € 59,95
Gewicht: 5,4 kg
Draagvermogen: 100 kg
Zithoogte: 43 cm
Hoogte rugleuning: 66 cm
Zitvlak b x d: 62 x 45-50 cm
Inpakmaat: 102 x 18 x 18 cm

3. Brunner Raptor Alu

De Raptor Alu is een veelzijdige stoel. Je zit er goed mee aan tafel maar je kunt er ook in ontspannen. Al is de rugleuning wat laag om er met je hoofd tegenaan te leunen. Bovendien is hij niet zo geschikt om onderuit te hangen. De armleuningen zijn weliswaar hard bekleed, maar de buizen zijn afgevlakt wat het comfort verhoogt. De stof ademt niet goed. De bekerhouder daarentegen werkt wel goed.

Prijs: € 59,90
Gewicht: 4,15 kg
Draagvermogen: 110 kg
Zithoogte: 44 cm
Hoogte rugleuning: 55 cm
Zitvlak b x d: 51 x 43 cm
Pakmaat: 97 x 23 x 15 cm

Alle veertien

Ben jij je aan het oriënteren op een vouwstoel? Vergeet dan niet het uitgebreide testrapport in ACSI FreeLife 4 door te lezen. Hierin lees je hoe de veertien vouwstoelen door ons worden beoordeeld.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Vouwstoelen getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation