ACSI FreeLife

Menu

Campingstoelen in de test

ACSI FreeLife onderwierp acht populaire campingstoelen aan een strenge praktijktest. De verschillen zijn groter dan gedacht.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De campingstoel is de troon van iedere kampeerder en geen caravanbezitter die van de buitenlucht wil genieten kan zonder. Behalve om op te zitten, heeft de stoel ook een eet-, drink-, klets-, slaap- en zonfunctie. Er wordt dus veel van hem geëist.

Test

De redactie van ACSI FreeLife nam voor het komende seizoen tien campingstoelen onder de loep: gemeten, gewogen, uitvoerig ’bezeten‘ en uiteraard beoordeeld. Hierbij werd gekeken naar verschillende zaken. Zo werden bij het beoordelen van de pakmaat grote verschillen geconstateerd in zowel het pakvolume als het gewicht. Bij een beperkt laadvermogen speelt dit een belangrijke rol.

Een ander doorslaggevend criterium vormt de kwaliteit en daarmee de duurzaamheid van de campingstoel. Bij de geteste stoelen werd al het gebruikte materiaal nader bestudeerd, waarbij de Westfield-stoelen wat betreft de leuning uniek bleken te zijn.

Verder is het zitcomfort vanzelfsprekend een niet te negeren criterium bij de eventuele aanschaf van een campingstoel. Naast de objectief vastgestelde feiten hebben wij bij onze beoordeling uiteraard ook gekeken naar de subjectieve criteria. Het zitcomfort werd beoordeeld door collega’s van verschillend postuur, met soms zeer verschillende resultaten.

Na de test kwam één van de stoelen als testwinnaar uit de bus. Ook is er een kooptip naar voren gekomen, die voor een relatief laag bedrag een groot zitcomfort en veel kwaliteit biedt.

Het complete artikel kunt u lezen in de eerste uitgave van ACSI FreeLife magazine. Deze is hier te bestellen.

Praat mee

Praat mee: Campingstoelen in de test

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation