ACSI FreeLife

Menu

V&A: Accu monteren in caravan

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
slide freelife expert pagina

Vraag van Rudy Bourgouis uit Turnhout (B.):

Graag zou ik een accu in mijn caravan monteren om langere tijd over stroom te beschikken tijdens de reis naar de Noordkaap die ik van plan ben om te maken. Hoe moet ik die aansluiten? En wel zodanig dat hij tijdens het rijden door de auto wordt opgeladen.

Antwoord van Joop:

Een moderne caravan is meestal voorbereid voor de inbouw van een accu. Dan is het een kwestie van een geschikte accu kopen en aansluiten. Het elektrisch schema is samen met de caravan bijgeleverd. Kies een geschikt type accu (geschikt voor duurbelasting en met voldoende vermogen in Ah). Plaats hem op een plek die de balans van de caravan zo weinig mogelijk verstoort – bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de as – en bevestig hem stevig.

Bij het laden van een lood-zuuraccu komt waterstof vrij. De plaats van inbouw moet daarom goed geventileerd zijn en afgesloten van de rest van de caravan. Plaats de accu in een speciale zuurdichte accubak. Als je caravan niet is voorbereid voor de inbouw van een accu, ga dan beslist niet zelf experimenteren, maar laat de inbouw over aan je dealer. Voor een goede vakman is dit een routineklus.

Heb jij ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

 1. w
  wallenburg

  Kan een mover accu een week zonder stroom staan als er niets word gebruikt???

  Reageer
  0
  0
 2. t

  Ik heb zelden bij caravanbedrijven gezien dat deze aan een auto sleutelen en bij garagebedrijven net even min ,als deze mensen het doen werkt het ook niet en als je laat doen zoals het moet is het niet te betalen.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Accu monteren in caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht