ACSI FreeLife

Menu

Doe het zelf: kussens reinigen

Niemand wil smoezelige kussens in zijn caravan of camper. Maar hoe maak je ze weer zo schoon en fris als nieuw. ACSI FreeLife laat het zien in ACSI FreeLife nummer 6-2016. Het nieuwe magazine ligt vanaf 18 augustus in de boekhandel.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Kussens reinigen

In het dagelijkse kampeerleven hebben kussens het soms zwaar te verduren. Een chocoladevlek op de kussens van de zitgroep of plekken van wat gemorste rode wijn. Met dit soort gebruikssporen heeft niemand zin om zich eens lekker in de kussens te nestelen. En zeker niet als het om sporen van de vorige eigenaar gaat.

Vlekken

De vlekken in de kussens moeten er uit. De meest voor de hand liggende gedachte is om de kussenovertrekken te wassen. Maar pas op want de overtrekken kunnen krimpen als je ze in te warm water wast. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, wast de overtrekken niet in de wasmachine maar met de hand in een koud sopje en stopt de kussens er weer in als de overtrek nog wat vochtig is.

Wat meer werk is het om de kussenvulling van je kussens te reinigen. De vullingen zuigen veel water op en daardoor duurt het lang voordat ze helemaal droog zijn. Blijft er vocht achter in de vulling, dan loop je het risico dat er schimmels ontstaan. Neem daarom ruim de tijd voor het drogen en doe dit bij voorkeur in een warm huis.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Probeer nu

Reinigingsmiddelen

Als je de overtrekken niet van de kussens kunt halen, dan kun je speciale reinigingsmiddelen gebruiken zoals het kussenschuim van Dr. Wack, Sonax of de kussenreiniger van Mellerud. Wat ook goed werkt volgens Cees Bolten van kampeerschoonmaakbedrijf 123 Products is tentdoekreiniger Alpha. “Op de fles wordt het ook aangegeven als tip dat je er kussens mee schoon kunt maken. Het maakt zeer goed en grondig schoon en daarbij geeft het ook een frisse lucht af, met een voordeel dat het geen ander oppervlak kan aantasten.”

Meer tips en suggesties voor schoonmaakmiddelen voor je kussens vind je in ACSI FreeLife Magazine 6-2016.

bestel magazine

Praat mee

 1. jP
  jobje meijer Pieterse

  Hoe kan ik het schuimrubber wassen van mijn camperkussens

  Reageer
  0
  1

Praat mee: Doe het zelf: kussens reinigen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht