ACSI FreeLife

Menu

Dankzij deze 5 producten kampeer je off-grid

Meer en meer kampeerders willen zelfvoorzienend zijn. Zo kampeer je met nóg meer vrijheid en ben je niet afhankelijk van de campingstekker. Met deze verzameling van 5 producten van Pro-User maak je off-grid kamperen een stuk makkelijker.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Pro-User lithium accu

Onderhoudsvrije accu

Compact maar sterk. De lithium accu’s van 100 en 125 ampère (zie foto hierboven) zijn zo ontworpen dat ze onder de stoel passen en dus niet in de weg staan. Daarnaast zijn ze onderhoudsvrij en ideaal voor permanente montage in camper of caravan. De lithium accu van Pro-User is verkrijgbaar vanaf € 935. De status van de accu kun je aflezen via de gratis te downloaden Pro-User app.

Laadstroom

Om het zonnepaneel veilig aan te kunnen sluiten kun je niet zonder een laadstroomregelaar. Om deze stap goed te laten verlopen, verkoopt Pro-User MPPT laadstroomregelaars van 20 & 30 ampère. De MPPT technologie zorgt ervoor dat tot wel 30 procent meer energie uit een zonnepaneel gehaald wordt dan een regelaar zonder MPPT. De MPPT laadstroomregelaars zijn verkrijgbaar vanaf € 125.

Off Grid
Om het zonnepaneel veilig aan te kunnen sluiten kun je niet zonder een laadstroomregelaar.

Onmisbaar voor onderweg

De PSI inverter is de ideale oplossing als je tijdens je reis gebruik wilt maken van 230 volt apparaten. Deze zuivere sinus inverter zorgt ervoor dat 12 volt gelijkspanning wordt omgezet in een wisselspanning van 230 volt, zodat je de zware en gevoelige apparaten ook kunt gebruiken als je onderweg bent. Handig genoeg kun je met de PSI inverter ook automatisch switchen tussen accu (12 V)- en walstroom (230 V). Te koop in acht versies vanaf € 124.

Off Grid
De PSI inverter is de ideale oplossing als je tijdens je reis gebruik wilt maken van 230 volt apparaten.

Extra efficiënt zonnepaneel

De zonnepanelen van Pro-User, verkrijgbaar in 120, 180 en 220 watt, zijn uitgerust met de nieuwe, zogenaamde HPBC-technologie. HPBC zonnepanelen zijn efficiënter dan Mono-Perc zonnepanelen. Zelfs bij minder zonnig weer heb je meer opbrengst. De HPBC cellen halen een efficiëntie van 25 procent. Voor de SP120 van Pro-User betaal je € 149, voor de versie met 220 watt betaal je € 80 meer. Dat is inclusief montage bracket, 5 meter kabel, MC4 connectoren en dakdoorvoer. Zo kun je het paneel gelijk op het dak van je caravan of camper monteren.

Off Grid
HPBC zonnepanelen zijn efficiënter dan Mono-Perc zonnepanelen.

Opvouwbaar

Naast de vaste zonnepanelen heeft Pro-User ook opvouwbare zonnepanelen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de camper in de schaduw parkeren en het zonnepaneel in de zon neerzetten. Ideaal tijdens de warme vakantiedagen. De opvouwbare zonnepanelen zijn er in twee uitvoeringen van 100 en 180 watt (180 W leverbaar vanaf eind april). Compleet met powerbox, PWM laadregelaar met MC4 connectoren en bedrading voor de accu. Verkrijgbaar vanaf € 229.

Off Grid
Naast de vaste zonnepanelen heeft Pro-User ook opvouwbare zonnepanelen.

Meer omvormers, acculaders en camerasystemen
Meer informatie over omvormers, acculaders & camerasystemen? Kijk dan op pro-user.com.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

Praat mee: Dankzij deze 5 producten kampeer je off-grid

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht