ACSI FreeLife

Menu

Caravanmover Reich Easydriver getest

Hoe easy is de caravanmover Easydriver van Reich in gebruik? We proberen de mover met een forse Airstream caravan.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Reich Easydriver caravanmover
Reich Easydriver caravanmover

De naam Easydriver doet al vermoeden dat het gaat om een product dat je leven makkelijker maakt. In dit geval helpt het je bij het plaatsen van je caravan in de juiste positie.

Vier modellen

Het uitkiezen van de voor jou passende Easydriver is overzichtelijk. Van de Easydriver zijn er vier modellen voor vier gewichtsklassen tussen 1,8 en 3,1 ton op de markt. Voor ieder model kun je kiezen tussen een handmatig aan te koppelen versie (‘basic’) waarbij je de rollen met de slinger (die je ook gebruikt voor het uitdraaien van je uitdraaisteunen) tegen de banden drukt. Of een versie waarbij de rollen automatisch elektrisch koppelen (‘pro’). Verder tellen het gewicht en het aantal assen van je caravan. Vervolgens komen de vragen aan de orde hoe gemakkelijk je de bediening wilt en wat je budget is.

Check de systeemstatus

Voor de test moet de Easydriver met een tandemasser van het Amerikaanse Airstream laten zien wat hij waard is. Kan hij met beide besturingswijzen ook aan hoge eisen voldoen? De caravan laat zich met de afstandsbediening al snel intuïtief besturen. Je schakelt de aandrijving aan en uit met een grote rode knop, met zes andere knoppen bepaal je de richting. De Easydriver pro heeft verder nog twee toetsen voor het automatisch op de plek draaien. Doorschijnend ledlicht op de afstandsbediening informeert je over de status van het systeem, zoals de laadtoestand van de accu in de caravan of van de afstandsbediening, of het systeem stand-by is, de maximale afstand tot de caravan en overbelasting.

De test

In ACSI FreeLife 2-2017 lees je precies in hoeverre de Easydriver de test doorstaat en wat de verschillende rangeerhulpjes kosten. Daarnaast vind je in dit artikel een uitgebreide vergelijking met andere caravanmovers.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Caravanmover Reich Easydriver getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht