ACSI FreeLife

Menu

V&A: Hoe monteer je een gasalarm?

Met een gasalarm kun je veel ellende besparen. Camperaar Har van de Venne uit het Limburgse Posterholt wil daarom graag weten hoe je het beste een gasalarm met 12 volt voeding monteert voor propaan, butaan en LPG.

Auteur
Joop Stam
Datum
ReactiesReageer
Joop

Antwoord van Joop:

Een gasalarm voor propaan, butaan en LPG dient laag in de buurt van de gasflessen gemonteerd te worden. Deze gassen zijn zwaarder dan lucht en zakken bij lekkage dus naar beneden. De gaskast dient daarom in de bodem een ontluchtingsopening te hebben van minimaal 100 vierkante centimeter met vrije uitstromen naar de buitenlucht.  Voor de extra veiligheid is het prima om bij of in deze ontluchtingsopening een alarm te installeren. In verband met de 12 volt voeding kun je dit het liefst buiten de gasbunker doen.

Voor de volledigheid, het alarm van voor rookgas en CO2 – dat lichter is dan lucht – dien je hoog in de woonruimte te monteren. Het afdekken van beide risico’s met een enkele sensor is per definitie onmogelijk. Hoewel er sensoren te koop zijn die beide gassoorten kunnen opsporen.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Hoe monteer je een gasalarm?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation