ACSI FreeLife

Menu

Benegas levert lichte gasfles

Veel kampeeraccessoires werken op gas. De barbecue, verwarming en ga zo maar door. Er zijn verschillende gasleveranciers.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
6
6
ReactiesPraat mee

Benegas is leverancier van gasflessen waaronder de BeneGas Light. De lichtgewicht fles is transparant en heeft een kunststof behuizing met comfortabele handgrepen. De fles is er in een 5 kilogram en 10 kilogram uitvoering en weegt tot zo’n 50% minder dan een stalen gasfles.

BeneGas Light

De gasfles is herkenbaar aan het BeneGas Light -logo in de groene kraag en Benegas logo op de witte folie om  de kraan. Die kenmerken garanderen dat de gasfles veilig is afgevuld en gecontroleerd. De voordelen zijn volgens Benegas dat de gasfles licht is, dat kunststof niet roest en dat er een statiegeldsysteem is waardoor je bij inlevering van een gasfles je de volledige borg terug krijgt. Daarnaast is de fles transparant waardoor je zonder gasflesmeter kunt zien hoeveel gas er nog in de fles zit.

Wellicht ken je de BeneGas Light onder de oude naam BP Gas Light. Eind 2012 heeft de naamswisseling plaatsgevonden. Verder zijn er geen veranderingen. Als je je BP Gas Light fles wilt inleveren heb je nog steeds recht op teruggave van het statiegeld, maar nu door Benegas.  Lege gasflessen gaan terug naar Benegas en worden daar gecontroleerd, gekeurd en gevuld waarna ze weer, voorzien van de witte folie om de kraan, terugkomen bij de dealer. Benegas adviseert kopers om er goed op te letten dat de witte folie met het logo altijd om de kraan zit, omdat dit garant staat voor de juiste gasvulling in een gecontroleerde en gekeurde fles.

Veiligheid

De veiligheid houdt volgens Benegas niet op bij alleen een goed product. Door verantwoord  om te gaan met de gasfles draagt de consument zelf ook bij aan de veiligheid.

Er zijn negenhonderd BeneGas Light verkooppunten in de Benelux.  Je vindt deze en tips op BeneGasLight.nl . Daarnaast vind je in het augustus nummer van ACSI FreeLife magazine alle ins en outs over gas en het gebruik ervan. Voorzien van tips van onze eigen gasexpert Joop Stam.

Praat mee

 1. WB
  Wilfried Bruyninckx

  Volgens mij er dat niet mogelijk. Ik ben oo’ op zoek…

  Reageer
  0
  0
 2. RN
  Rob Nerrings

  Laatst schuur opgeruimd staat er een lege BPM gas light fles. Heb nog wel de aankoopbon maar geen statiegeldbewijs. Kan hem nu niet inleveren bij Intratuin Hamsteren. Hun adviseerde mijn om jullie te mailen voor een nieuw statiegeldbewijs toe te sturen . BVD fam Nerrings

  Reageer
  0
  0
 3. AW
  Ann Van Wesemael

  Waar koop ik in frankrijk of spanje benegas Light flessen

  Reageer
  1
  1
  1. WB
   Wilfried Bruyninckx

   Zover ik weet niet. Ben ook op zoek

   Reageer
   0
   0
   1. RM
    Ronald Martens

    Nog een omruilpunt gevonden in Frankrijk?

    Reageer
    0
    0
 4. K
  Kraayenbos

  waar koop ik in duitsland (dresden) Omruilen voor een vollegasfles BENEGASLIGHT

  Reageer
  0
  1

Praat mee: Benegas levert lichte gasfles

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation