ACSI FreeLife

Menu

Advertorial: Nooit meer lege gasflessen!

Gasflessen hebben de vervelende gewoonte om altijd ’s nachts leeg te raken. Met de Truma DuoControl CS kan je dat niet meer overkomen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Het systeem schakelt automatisch over van de gebruiksfles naar de reservefles.

Bedien de gasdrukregelaar op de juiste manier – met deze drie stappen

 • Rode weergave = gebruiksfles leeg:
  Als de druk tot nul daalt in de lege gebruiksfles schakelt de Truma DuoControl CS automatisch over naar de reservefles. De weergave in het kijkvenster wordt daardoor rood.
 • Vervang de fles:
  Je kunt de lege fles vervangen zonder de werking van de gasinstallatie te onderbreken. Terugslagkleppen die zijn geïntegreerd in de gasregelaar, voorkomen dat er gas uitstroomt als er even een fles ontbreekt. De statusweergave in het kijkvenster wordt groen, als je de nieuwe flessen hebt aangesloten en op de slangbreukbeveiliging (groene knop op de hogedrukslang) hebt gedrukt. Dan is ook de gastoevoer weer hersteld.
 • Kies de nieuwe gebruiksfles:
  Maak van de reservefles de gebruiksfles door de draaiknop op de DuoControl CS 180 graden te draaien. Zo zorg je ervoor dat de gasinstallatie niet de volle fles leegmaakt, maar verdergaat met de aangebroken fles. De volle gasfles die je net hebt aangesloten, is nu weer beschikbaar als reservefles.

De status van de fles gemakkelijk controleren

Miet de afstandsindicator DuoC ziet u heel gemakkelijk aan de binnenkant van het voertuig, welke fles in gebruik is.

Met de afstandsindicator DuoC kun je prima aan de binnenkant van het voertuig controleren welke gasfles in gebruik is. Als de groene LED op het bedieningsorgaan brandt, wordt er gas gehaald uit de gebruiksfles, als de rode LED brandt, uit de reservefles. Bovendien kun je de verwarmingsregelaar EisEx in- of uitschakelen (oranje LED). Deze verwarming zorgt ervoor dat de gasdrukregelaar niet bevriest bij koudere temperaturen.

Meer veiligheid: geïntegreerde crashsensor

Nog een voordeel van de gasregelaar van Truma: dankzij de geïntegreerde Crashsensor kun je de gasinstallatie en dus ook de verwarming of de koelkast veilig gebruiken tijdens het rijden.

Foto: Truma Gerätetechnik GmbH & Co. KG

Praat mee

 1. A

  De grote knop op duomatic met pijl aan de zijkant kan je draaien van links naar rechts of andersom, en de groene ventiel knoppen heel goed even indrukken zodat beiden druk uit de fles hebben

  Reageer
  0
  0
 2. A

  Nooit meer lege gasflessen is wel een groot woord, want je zal toch moeten controleren of er nog gas in de flessen en als er eentje leeg is om die weer te vervangen voor een volle, want bij twee lege sta ook zonder gas en dan ook midden in de nacht

  Reageer
  1
  0
 3. EN
  Eric Nyhoff

  Ik heb een (2e hands)camper gekocht met Truma Duocontrol (met crashsensor). Als de gebruiksfles leeg is, wordt niet automatisch omgeschakeld naar de reservefles.
  Na dichtdraaien van de gebruiksfles en indrukken van de groene knop bij het ventiel krijg ik nog geen gas.
  Het rode LEDlicht brandt wel, ook het geel/oranje licht bij winterstand en de kraan op de fles staat natuurlijk open.
  Welke draaiknop kan je 180 graad draaien om van de reservefles de gebruiksfles te maken?
  Kan iemand mij uit de (gasloze) brand helpen?

  Reageer
  7
  5

Praat mee: Advertorial: Nooit meer lege gasflessen!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht