ACSI FreeLife

Menu

Welke campingkeuken komt van pas?

Koken in de caravan of camper is en blijft een niet al te hygiënische combinatie. Het heeft zeker in het hoogseizoen soms meer weg van een ongewenste saunakuur. Gelukkig heeft de kampeerindustrie daar al lang iets voor gevonden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De redactie van ACSI FreeLife vond het tijd om zich eens te verdiepen in de wereld van campingkeukens en legde er vier onder het vergrootglas. In ACSI FreeLife 4-2016 gaan we uitgebreid in op de plus- en minpunten van de Bel Sol, Pablo, Snack Easy en de Cuccina Quick. Hieronder stellen we de vier instrumenten van de keukenprinsen- en prinsessen onder ons alvast voor.

Bel Sol

De kleinste van de vier modellen. Desondanks is er op de twee planken plek voor servies en pannen. De Bel Sol bestaat uit een frame van losse buizen en kunststof hoekelementen, een stoffen kast met twee vakken en bovenop een uitrolbaar aluminium werkblad om het gastoestel op te zetten. Zoals de meeste modellen in de test heeft de Bel Sol eenvoudige schroefpootjes van plastic, die weliswaar oneffenheden op de grond compenseren maar niet stevig lijken.

Eenmaal opgebouwd staat deze campingkeuken echter heel stevig. Op de twee planken kun je aardig wat servies en levensmiddelen kwijt, netjes afgesloten met een rits of met de flap opgerold en bovenaan vastgebonden. Voor een gasfles is geen plek, die moet naast het meubel staan.

Prijs: € 89,95

Pablo

Deze campingkeuken is ongeveer twee keer zo breed als de Bel Sol en bestaat uit twee kastdelen, die met een rits naar links en rechts worden geopend. De Pablo is snel opgebouwd. De stoffen kast zit aan het scharnierframe vast en klap je dus in één moeite uit. Daarna hoef je alleen nog de twee spangordels onderop aan te trekken en de onderste hoeken met klittenband aan die gordels vast te maken.

In de kast zelf is plek voor vier planken: twee grote links, twee kleinere rechts. Je zou de bovenste plank rechts ook achterwege kunnen laten. Dan kun je het hoge vak gebruiken voor de gasfles. Achterop is een opening voor de slang naar de kookplaat voorzien. Aan de zijkant zit nog een klein vak waar je bijvoorbeeld je roerspaan in kunt doen.

Prijs: € 89,99

Snack Easy

Fabrikant Brunner omschrijft de Snack Easy als een combinatie van veldkeuken en servieskast. Het meubel bestaat uit drie elementen: in het midden het werkblad met daaronder een tweede blad als legplank, links een kast met bovenop ook een plank, en rechts een kleine uitklapbare plank. De planken links en rechts zijn te laag om als werkblad te gebruiken, tenminste als je staat. Zittend kun je er perfect groente snijden.

De opbouw is heel eenvoudig: klap het frame open, stel de pootjes, hang de kast aan het frame, verstevig met klittenband en leg de plankjes erin. Minpuntje: een van de scharnierelementen zit nog voor we het meubel voor het eerst opbouwen aan één kant los.

Prijs : € 94,90

Cuccina Quick

De grootste campingkeuken uit onze test. Dit meubel bestaat uit een groot werkblad, een kast met twee kleppen en plek voor een wasbak of een vuilnisemmer. Een kleine zwarte zak van plastic hang je hiervoor aan twee stangen in een opening in het werkblad. Wil je hem als wasbak gebruiken? Dan is het alleen geschikt voor glazen, kleine borden en bestek. Voor groter serviesgoed en pannen is hij te klein.

Heb je geen was- of vuilnisbak nodig dan klap je het tweedelige werkblad gewoon over de opening heen en heb je meer ruimte om de maaltijd voor te bereiden. In de kast onder de was- of vuilnisbak zitten geen legplanken dus dat is de aangewezen plek voor je gasfles.

Prijs: € 119

Omdat het aanbod aan campingkeukens zo enorm is, hebben we voor de culinaire kampeerders onder ons ook nog een aantal andere exemplaren in het kort op een rijtje gezet. Wil je weten welke vijf dat zijn? En lees je graag het testresultaat? Bestel dan ACSI FreeLife 4-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Welke campingkeuken komt van pas?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation