ACSI FreeLife

Menu

Proost: 23 campingglazen getest

Glaswerk als je gaat kamperen is vragen om problemen. Gelukkig is er een alternatief: kunststof campingglazen. Campingglazen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en kunnen tegen een stootje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
campingglazengetest

Kamperen was vaak een back to basic ervaring. Tegenwoordig hechten steeds meer kampeerders ook waarde aan comfort.

Glaswerk

’s Avonds nog even lekker buiten relaxen met een goed glas wijn of een koud biertje. Maar laten we wel wezen, een mooie wijn drink je natuurlijk niet uit een kartonnen bekertje. Je kwetsbare glaswerk van thuis mee op reis? Ook geen goed idee. Scherven brengen geluk, zeggen ze, maar niet op de camping, waar je vaak rondloopt op je blote voeten.

Onbreekbare campingglazen

Iedereen heeft het weleens meegemaakt: één put in de weg en je o zo zorgvuldig ingepakte glaswerk is aan diggelen. Die fout maken de meeste kampeerders geen tweede keer. En dat hoeft ook helemaal niet, want er is een prima alternatief op de markt: onbreekbare campingglazen van kunststof.

Deze zijn niet alleen duurzaam maar meestal ook licht van gewicht. Dat is met het oog op het eigenlijk altijd te kleine laadvermogen alvast fijn om te weten. Deze kunststof glazen zijn in de regel niet goedkoop, maar ze gaan lang mee en er is veel keuze.

Getest

Van borrelglaasje tot witbierglas, fabrikanten als Movera, Freiko, Frankana, Rosti Mepal en Frits Berger hebben het allemaal en leveren of direct bij jou thuis of aan dealers en kampeerwinkels.

ACSI FreeLife test in het juni/juli nummer 23 exemplaren van de genoemde merken. Kunnen ze tegen een stootje? Hoe voelt het glas aan je lippen? Hoeveel kan er in het glas? Waar is het van gemaakt? Deze en meer vragen worden beantwoord in het uitgebreide testoverzicht. Proost alvast, op een geslaagde aankoop!

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Proost: 23 campingglazen getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht