ACSI FreeLife

Menu

Getest: compacte pannensets

Natuurlijk ga je op kampeervakantie nét een keertje vaker uit eten dan thuis. Maar uiteindelijk zal er toch gekookt moeten worden. En met welke compacte pannen kan dat nou het beste? ACSI FreeLife zocht het voor je uit!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Voor de test hebben we bewust pannensets gekozen die weinig ruimte nodig hebben en licht van gewicht zijn. Want er moet natuurlijk wel genoeg ruimte overblijven voor overig kookgerei en andere bagage. Vervolgens hebben we de sets op verschillende onderdelen getest. Hoe stevig zijn de handgrepen? Blijft de antiaanbaklaag goed tijdens het koken en bakken? Passen de pannen in elkaar? Hoe is de hitteverdeling?

Pannensets getest

De pannen ondergaan precies dezelfde test. De redactie heeft courgetteschijven steeds met dezelfde hoeveelheid olie, bij gelijke hitte en even lang gebakken. En hoewel de courgetteschijven ieder op dezelfde manier bereid zijn, zien ze er in iedere pan toch anders uit.

We introduceren je hier alvast de testkandidaten:

GSI Outdoors

We testten de Pinnacle pannenset van GSI Outdoors. Inhoud: 2 pannen, 1 koekenpan, 2 deksels, 1 snijplank, 1 handgreep, 1 vergiet c.q. verpakking.
De pannen zijn van geanodiseerd aluminium, een beschermingslaag die het materiaal harder maakt. De handgrepen kun je in het midden opklappen en zitten stevig.
Richtprijs: € 139,95

Ballarini

De Click & Cook set van Ballarini werd ook aan onze test onderworpen. Inhoud: 3 pannen, 3 koekenpannen.
De opklapbare handgrepen zitten vast. Het klik-en-kooksysteem werkt zonder problemen. De antiaanbaklaag is van hoge kwaliteit.
Richtprijs: € 218,90*
*(Per abuis staat er een verkeerde prijs van deze Ballarini pannenset in ons magazine. De prijs van € 79,90 die wij noemen, geldt alleen voor de set van 3 koekenpannen. In de test hebben we ook de zesdelige kookpannen aan de set toegevoegd. Deze kosten € 139.) 

Brunner

De 9-delige Mandarina set keerden we binnenste buiten. Inhoud: 1 pan met handgrepen, 1 koekenpan met handgreep, zeef, 2 kleine pannen, 2 deksels, 1 handgreep, 1 riempje.
De handgrepen van deze set zijn van kunststof. De grepen van beide deksels moeten eerst bevestigd worden. Dat lukt goed, maar ze zitten niet stevig.
Richtprijs: € 39

Fritz Berger

Ook de Silver Set van Fritz Berger verschijnt ten tonele. Inhoud: 3 pannen, 1 koekenpan, 2 deksels, 2 pannengrepen, 1 riempje
De pannen zijn van aluminium met een antiaanbaklaag. Voor gebruik moet je de handgrepen monteren. Dat gaat makkelijk en zonder gereedschap.
Richtprijs: € 34,99

Wie doet de afwas?

Nieuwsgierig naar hoe de kandidaten de wasbeurt na het bakken van de courgettes hebben doorstaan? In ons vernieuwde ACSI FreeLife Magazine 2-2016 bespreken we uitgebreid de testprestaties van de pannen en gaan we ook in op de prijs- en kwaliteitsverhouding. Bestel het magazine!

bestel magazine

Praat mee

 1. mf
  maria faassen

  De allerbeste kampeerpannetjes die je kunt hebben heten TEFAL INGENIO. Ze zijn nestbaar, hebben n los handvat dat je aan de pan klikt en dit wordt niet heet. Ze worden meestal per set geleverd maar ook los verkrijgbaar. In Frankrijk hangen ze gewoon in de winkel. Geant etc. Kookpannen, Koekepannen, Hapjespan, Wok. En allemaal voorzien van de goede tefal laag. Ze zijn snel schoon te maken.

  Reageer
  0
  1

Praat mee: Getest: compacte pannensets

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation