ACSI FreeLife

Menu

Uitgeprobeerd: barbecue Cadac Citi Chef 40

Het Zuid-Afrikaanse Cadac is de uitvinder van de beroemde skottelbraai. De Citi Chef 40 is een van de andere populaire barbecues uit hun brede assortiment. Hoe deze ‘braai’ smaakt, lees je in deze test.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Cadac Citi Chef 40

Voor de campingchef

Cadac werd in 1948 opgericht in Zuid-Afrika als leverancier van gascilinders. Wanneer de boeren in het veld werkten, stookten zij voor het eten een vuurtje en plaatsten daar een ploegschaar (skottelskaar) boven. Hierop ‘braaiden’ zij hun vlees. Cadac ontwikkelde dit idee tot de inmiddels beroemde skottelbraai. Tegenwoordig biedt Cadac een breed assortiment aan barbecues.

Power Pak

De Citi Chef 40 is een tafelmodel gasbarbecue. Voor de gastoevoer gebruikten wij een zogenaamd Power Pak. Hiermee koppel je twee compacte gascartouches van 500 gram aan elkaar wat het gebruik van een grote en zware gasfles overbodig maakt. Ideaal tijdens kampeervakanties en als je wat mobieler wilt zijn met je barbecue. Met een Power Pak kun je circa zeven tot tien uur grillen en bakken. De brander (2,7 kW) brengt de barbecue snel op temperatuur – wat je eenvoudig kunt aflezen op de thermometer die geïntegreerd is in de deksel. Het bereiden van een perfect stukje gegrild vlees of vis wordt zo wel heel eenvoudig.

Cadac Power Pack

Het Cadac Power Pack

Plaats voor 10

Het grillrooster heeft een diameter van 40 centimeter – voldoende om tien hamburgers tegelijkertijd te grillen. Daarvoor doet Cadac de Citi Chef niet af met een simpel grillroostertje. Nee, dit grillrooster zorgt ervoor dat hitte gelijkmatig wordt verdeeld over het hele oppervlak en laat van die mooie grillstrepen
achter op je vlees. Door de keramische coating bakt het vlees bovendien niet vast. Dit bespaart je achteraf een hoop schoonmaakwerk. Ook de uitneembare vetpan zorgt ervoor dat je je barbecue makkelijk schoon kunt maken én houden.

In 3 kleuren

De Citi Chef 40 is eigenlijk meer dan een barbecue. Verwijder je het grillrooster dan kun je er ook een pan op kwijt om te bakken en te koken. Hiervoor zijn verschillende pannen en zelfs een pizzasteen verkrijgbaar. De barbecue wordt geleverd met een handige draagtas, de Power Pak moet je echter apart meenemen.
Leuk detail aan de Citi Chef 40 is dat deze verkrijgbaar is in drie kleuren – dus niet alleen standaard zwart.

De barbecue Cadac Citi Chef is er in drie kleuren

Cadac Citi Chef is er in drie kleuren

Een overzicht

  • Krachtige brander (2,7 kW)
  • Grillrooster met keramische coating
  • Geïntegreerde thermometer in deksel
  • Makkelijk schoon te maken
  • Veel accessoires beschikbaar

Prijs: € 199 (€ 39,95 voor de Power Pak)
Info: cadacinternational.com

Praat mee

Praat mee: Uitgeprobeerd: barbecue Cadac Citi Chef 40

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht