ACSI FreeLife

Menu

Duurzaam toiletonderhoud met Thetford

Heb jij je ooit wel een afgevraagd hoeveel water je tijdens het doorspoelen van je cassettetoilet gebruikt? Dankzij het toiletsysteem van Thetford en de geconcentreerde vloeistoffen bespaar je heel wat water.  

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Thetford C220 side above van

De toiletvloeistoffen van Thetford hebben drie functies. Deze zogenaamde additieven zorgen ervoor dat toiletafval vloeibaar wordt, nare geurtjes geen kans krijgen en dat je op een veilige en hygiënische manier je afvaltank kunt legen.

PowerPods

Naast de verschillende soorten geconcentreerde vloeistoffen biedt Thetford sinds kort pods aan voor het schoon en fris houden van je kampeertoilet. Je doet een PowerPods Blue in het toilet en je kunt weer vijf dagen vooruit. Zo hoef je niet meer bang te zijn dat je te veel of te weinig toiletvloeistof gebruikt.

Dankzij de geavanceerde technologie komt de geur van de PowerPods pas vrij wanneer het nodig is. Ze zijn te koop in twee versies, waaronder de meest duurzame variant in de groene verpakking. Als je dan toch aan het shoppen bent voor je toilet, kun je meteen een aantal rollen Aqua Soft-toiletpapier inslaan. Dit superzachte, duurzame wc-papier van Thetford is speciaal bedoeld voor chemische toiletten en je afvaltank.

Thetford throw PPBIO in WHT C400
Dankzij PowerPods die je in je afvaltank doet, hoef je niet meer bang te zijn dat je te veel vloeistof gebruikt.

Thetford Twusch

Om ervoor te zorgen dat je cassettetoilet zo lang mogelijk meegaat, heeft Thetford Twusch in de markt gezet. Dit is een porseleinen inlegstuk dat je in je Thetford-cassettetoilet plaatst, waardoor je de wc makkelijker kunt schoonmaken en minder water nodig hebt om door te spoelen.

De meeste toiletten in een caravan of camper zijn van kunststof. Door veelvuldig gebruik en/of het niet gebruiken van additieven kan de toiletpot beschadigen. Met dit inlegstuk wil Thetford toe naar de toiletstandaard van thuis. Twusch is verkrijgbaar als apart accessoire.

Thetford Twusch placing inlay HR
Twusch is een porseleinen inlegstuk dat je in je toilet plaatst waardoor je je toilet makkelijker kunt schoonmaken.


Terug naar de openingsvraag. Met een klein beetje additief in de afvaltank dat door spoelwater en urine wordt verdund, verbruikt een gezin van vier volgens een berekening van Thetford 17,5 liter water in drie dagen tijd. Dat klinkt misschien niet eens weinig, maar het is slechts 5 procent van hun verbruik thuis. Kortom, met een toiletblok en schoonmaakmiddel zijn we thuis niet bepaald milieuvriendelijk.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

Praat mee: Duurzaam toiletonderhoud met Thetford

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht