ACSI FreeLife

Menu

De Thule Epos, de doordachte fietsdrager

Thule maakt al sinds jaar en dag fietsendragers. En het Zweedse merk blijft maar innoveren. Wat maakt de Epos nog beter dan de bestaande fietsendragers voor op de trekhaak?

Auteur
Savannah Bos
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Thule fietsendrager

Wie over een fietsendrager beschikt kent het probleem: soms moet je even puzzelen om twee fietsen naast elkaar te plaatsen. Sturen en zadels zitten elkaar vaak in de weg. Daarnaast is het mogelijk dat de frames elkaar raken met lakschade tot gevolg. Dat kan beter, dachten ze bij Thule en dus kreeg de Epos een geheel nieuwe bevestigingsconstructie. Zo staan de wielgoten 25 centimeter uit elkaar, wat zorgt voor voldoende ruimte tussen de fietsen zodat ze elkaar nergens raken.

Om de fietsen vast te zetten zit er naast iedere goot een telescopische arm die je middels een riempje bevestigt aan het frame of de achterband. Het voordeel hiervan is dat elk type fiets op de fietsendrager past. Het is zelfs mogelijk om de fietsen apart te laden en te lossen. Het is dus niet meer nodig om er rekening mee te houden welke fiets er het eerst van de drager af moet worden gehaald.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts € 12,95
 • Loopt automatisch af
Probeer nu

Geschikt voor zware e-bikes

Met bovenstaande punten heeft Thule ons al kunnen overtuigen van de meerwaarde van de Epos. Maar er is meer te melden. De wielgoten staan niet alleen ver uit elkaar, ze zijn ook extra lang. Dat maakt het eenvoudiger om fietsen met een lange wielbasis (tot 1350 mm) te vervoeren. Ook het hoge laadvermogen van de drager is met de zware e-bikes van tegenwoordig een groot pluspunt.

De Epos kan twee fietsen dragen van elk dertig kg. Er bestaat ook een uitvoering waarop drie fietsen passen, maar de totale belastbaarheid van deze drager is eveneens 60 kg. E-bikes hebben dikke banden. De pompgespen met ratelmechanismen, waarmee je wielen vastzet, zijn hier volledig op aangepast.

Thule fietsendrager

Klik, klak, klaar

Gelukkig heeft Thule ook bestaande innovaties behouden bij de Epos. Zo kun je de fietsendrager snel en eenvoudig op de trekhaak monteren – klik, klak, klaar – en er zit een kantelfunctie op zodat de kofferbak nog steeds toegankelijk is. En de Epos is opvouwbaar waardoor je ‘m compact kunt opbergen, bijvoorbeeld in de kofferbak.

Met handige accessoires kun je het gebruiksgemak nog verder vergroten, zoals een oprijgoot om zwaardere fietsen gemakkelijker te kunnen laden en lossen en een fietsreparatiehouder. Hebben we dan helemaal geen punt van kritiek? Ja en nee. Ruim € 1.100 voor een drager is heel veel geld. Maar daarvoor krijg je wel een kwaliteitsproduct waarmee je je dure fiets jarenlang veilig kunt vervoeren.

Thule fietsendrager

De voor- en nadelen

+ Supereenvoudige bevestiging van fietsen
+ Hoog laadvermogen van 60 kg
+ Opvouwbaar
+ Toegang tot de kofferbak

– Hoge aanschafsprijs
Prijs: € 1.119,95

Winactie Thule Epos-fietsendrager

Vul hier het formulier in en win deze Thule Epos-fietsendrager ter waarde van € 1119,95! De winactie loopt tot en met 19 juli 2024.

Fietsendrager aanschaffen

Fietsen op vakantie is een ideale manier om de omgeving te verkennen, lekker ontspannen en in je eigen tempo. En je eigen fiets, e-bike of mountainbike fietst toch het prettigst. Dus schaf een fietsendrager aan en ga lekker op pad!

Maar voordat je tot de koop overgaat, is het goed om je eerst even te verdiepen in de voor- en nadelen van verschillende types fietsendragers. ACSI FreeLife vertelt je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een passende fietsendrager!

Praat mee

 1. D
  Dijkhuizen

  Hoeveel weegt deze fietsdrager alleen……?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: De Thule Epos, de doordachte fietsdrager

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht